Wageningen: universiteit en stad

Studiekeuze gaat niet alleen over het kiezen van een opleiding. Uw kind kiest ook voor de universiteit of hogeschool en de stad.

Daarom Wageningen

  • Hoog gewaardeerde universiteit, bekijk alle rankings
  • Groenste universiteit van Nederland
  • Wageningen is een verrassend leuke studentenstad
  • Studeren met een internationaal karakter
  • Wageningse studenten zijn maatschappelijk betrokken

Wageningen University & Research

De universiteit, onderdeel van Wageningen University & Research, biedt bachelors en masters onderwijs gericht op de thema's gezonde voeding en leefomgeving. Inhoud en kwaliteit van onderwijs staan voorop. Studenten hebben de universiteit gekozen tot Beste Universiteit, volgens de Keuzegids Universiteiten. Wageningen University & Research ondersteunt aanstaande studenten en hun ouders graag in het studiekeuzeproces. De studie-uitval in Wageningen hoort dan ook bij de laagste in Nederland. Wageningse studenten zijn succesvolle studenten. 

Op de Wageningen Campus komt onderzoek en onderwijs samen. Een fascinerende plek waar studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers elkaar ontmoeten en idee├źn uitwisselen. Op de campus zijn verschillende leuke plekken om af te spreken voor koffie of lunch. Bij Sports Centre de Bongerd kunnen onze studenten terecht voor verschillende sporten, van fitness, tennis en zwemmen, tot aquafit, yoga en knotsbal.

Wageningen studentenstad

Op fietsafstand van de campus ligt het centrum van Wageningen. Wageningen is een kleine stad met inwoners uit meer dan 160 verschillende landen. De stad biedt veel mogelijkheden voor uitgaan, winkelen en sport. Net buiten Wageningen zit je snel in de natuur: de uiterwaarden, weide, heide en bossen zijn heel dichtbij. Veel studenten kiezen er voor om op kamers te gaan als ze in Wageningen gaan studeren. Meer informatie over het vinden van een kamer.