Ervaringen van Certificaatstudenten

Feedback van studenten die aan het Certificaatprogramma hebben deelgenomen:

“Ik heb een brede interesse die verder reikt dan mijn studie. Daarom ga ik graag naar de lezingen van Studium Generale. Ik denk na afloop van een lezing vaak nog na over de inhoud, en het schrijven van een verslag is een goede manier om de informatie te verwerken en hierop te reflecteren.”

“Ik zoek naar extra uitdaging buiten de gebruikelijke wetenschappelijke niche waarin ik mij bevind. Met name de interdisciplinariteit en mogelijkheid tot reflectie op persoonlijk, wetenschappelijk, en maatschappelijk gebied spreken mij erg aan.”

“Wanneer ik op het hele certificaattraject reflecteer, kan ik alleen maar positief zijn. Ik heb veel inzicht gekregen in verschillende onderwerpen en mijn algemene kennis flink uitgebreid. Ik heb nagedacht over onderwerpen waar ik normaliter nooit over na zou denken en nam deze vaak mee naar huis. Hierdoor ontstonden vaak mooie gesprekken met vrienden, familie en huisgenoten.”

“Naast de uitbreiding van mijn algemene kennis, heb ik ook zeker op het gebied van persoonlijke vaardigheden een ontwikkeling doorgemaakt. Mijn reflecties zijn naarmate de tijd vorderde dieper, grondiger en nauwkeuriger geworden door de opbouwende feedback die ik kreeg na ieder verslag.”

“Ik wil graag nog zeggen dat ik enorm heb genoten van het certificaattraject. Verschillende onderwerpen hebben geleid tot verschillende inzichten, gesprekken, gedachten en meningen. Ik heb geleerd wat reflecteren is. Ik kan dan ook met niets anders dan lof over dit traject spreken en raad het iedereen aan. De wereld is een stuk groter dan je denkt, en het ontdekken daarvan kan al in Wageningen beginnen.”