Blended

Cursus Beheer openbare ruimte: tijd en schaal

Ben je op zoek naar manieren om slim en strategisch om te gaan met complexe beheeropgaven in de openbare ruimte die spelen op verschillende schaalniveaus? Merk je dat operationeel, tactisch en strategisch beheer elkaar beïnvloeden en ook verbonden zijn met bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling? En ben je daarvoor op zoek naar een integrale benadering van beheer en onderhoud? Deze cursus richt zich op professionals die hun kennis willen verdiepen en de meest recente inzichten willen toepassen in de praktijk. Ben je geïnteresseerd in een integrale benadering van het beheer van de openbare ruimte? En vind je het leuk om samen te werken met masterstudenten? Dan is deze cursus iets voor jou! We organiseren deze cursus samen met de Stichting Managing Public Space.

Organisator Wageningen Academy
Datum

ma 20 februari 2023

Duur 4 weken (80 uur)
Prijs € 2.295,00

In deze cursus ga je gedurende 4 weken aan de slag met complexe beheeropgaven in de openbare ruimte die spelen op verschillende schaalniveaus. Dit doe je in een mixed classroom: deelnemers zijn masterstudenten én professionals die samenwerken aan complexe uitdagingen. Zo leren masterstudenten de kneepjes van het vak en als professional haal je frisse ideeën op. Via lessen en opdrachten leer je om vanuit verschillende perspectieven complexe opgaven te begrijpen en van daaruit integrale oplossingen te ontwerpen die recht doen aan de complexiteit en onzekerheden.

Praktisch

Voor je planning is het goed om rekening te houden met een totale studieomvang van 80 à 90 uur, dit is inclusief:

  • Elke week begint op maandag met een cursusdag op de campus, uitgezonderd week 3 die op jouw werkplek plaats zal vinden
  • Online sessies op donderdag- en vrijdagmorgen in week 1 en 2
  • Presentaties op donderdag 9 maart, op de campus
  • In de vierde cursusweek is er een intensieve workshop op de campus gepland, van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart

De slotpresentaties zijn op vrijdag 17 maart, in Wageningen.

Voor meer informatie, de flyer met het gedetailleerde programma en aanmelden verwijzen we je door naar de Engelstalige cursuspagina.

Deze cursus wordt gegeven in het Engels, maar de ervaring heeft ons geleerd dat de stof als Nederlandstalige uitstekend is te volgen. Bezoek de Engelstalige cursuspagina voor meer informatie en aanmelden: