On-campus

Cursus Duurzame & Gezonde Voeding

Hoe zorg je ervoor dat de voedingspatronen van mensen passen bij de toekomst? Je leert het in deze cursus.

Op dit moment is ons voedselsysteem niet duurzaam genoeg. Daarom is het van belang om aan de slag te gaan met een duurzaam voedsel-ecosysteem. In twee dagen kijken we naar de uitdagingen, dilemma's en oplossingen voor de voeding van morgen.

Organisator Wageningen Academy
Datum

ma 2 oktober 2023

Duur 2 dagen, 16 uur
Prijs € 1.495,00

Registratie deadline: 4 september 2023
Meld je aan of download de brochure.

Waarom deze cursus?

In deze cursus leer je hoe je duurzame voeding kan onderzoeken. Ook kijken we samen naar een gezond voedingspatroon van de toekomst. Daarnaast leren we je hoe je met zakelijke klanten en consumenten kan praten over het toekomstige voedselsysteem. Na de cursus kan je uitleggen welke ingrediënten, producten of gerechten gezond en/of duurzaam zijn.

Ik vond deze training inhoudelijk zeer goed. De WUR is deskundig in het vertalen van onderzoek naar praktische kennis. Duurzaamheidsaspecten van voedsel worden vanuit verschillende invalshoeken belicht en vertaald naar slimme oplossingen. We hebben de kennis onmiddellijk toegepast in onze catering.
Marit de Jong, Manager Food & Beverages and Catering International Stations, KLM, deelnemer aan de 2021-editie van deze training

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor professionals uit alle onderdelen van het voedsel-ecosysteem. Hiermee bedoelen we de voedingsindustrie, voedselvoorziening en detailhandel. Ook verwelkomen we adviseurs, mensen uit het onderwijs of onderzoekers.

De cursus biedt praktische hulpmiddelen om voedingsmiddelen te vergelijken. We kijk hiervoor naar gezondheids- en duurzaamheidsaspecten. Deze cursus helpt je met informatie die nodig is om beslissingen te nemen voor je eigen organisatie. Dit gebeurt in de context van consumentengedrag en -vraag met betrekking tot gezondheid en duurzaamheid.

Programma en onderwerpen

Deze cursus is opgezet met zowel lezingen als praktische opdrachten. De deelnemers krijgen voldoende gelegenheid krijgen om te discussiëren en te interacteren met deskundigen. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan bod die gerelateerd zijn aan gezonde en duurzame voeding.

Deze cursus biedt deelnemers kennis over gezonde en duurzame voeding en de aspecten die daarbij komen kijken. Het is een belangrijk onderwerp dat zowel vanuit de voeding en duurzaamheid aandacht verdient.

Kwaliteit eiwitten en verpakkingen

We behandelen de kwaliteit en soorten eiwitten en het van belang is voor een gezond voedingspatroon. Ook kijken we naar duurzame verpakkingen en welke invloed deze hebben op het milieu.

Voedselverspilling en voedselomgevingen

Verder gaan we in op het belang van preventie, reductie en het gebruik van verspilling. Voedselverspilling is een belangrijk maatschappelijk probleem dat negatieve gevolgen heeft voor zowel de gezondheid als de duurzaamheid.

We bespreken ook voedingspatronen in verschillende voedselomgevingen. Hierbij leer je hoe verschillende omgevingen invloed hebben op ons eetgedrag en welke factoren bijdragen aan het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon.

Gedragsverandering en verduurzaming

Een ander belangrijk aspect van gezonde en duurzame voeding is gedragsverandering. We geven inzicht in de rol van gedragsverandering bij het ontwikkelen van een klimaatvriendelijk voedingspatroon.

Tot slot bespreken we voorbeelden van business cases rondom verduurzaming in de foodsector. Hierbij leer je hoe je bedrijven helpt met verandering en welke impact dit heeft op consument en milieu.

Praktische informatie

De prijs voor deze cursus is €1.495,- voor twee dagen. Dit is inclusief lesgeld, materiaal, koffie/thee, lunch, diner (op de eerste dag) en een afsluitende borrel.

Het maximaal aantal deelnemers is 25.

Meer informatie & aanmelden

Schrijf je in voor de cursus of download de flyer. Vragen? Neem contact op met Wageningen Academy.