Blended

Cursus Gastronomie van de toekomst: de wetenschap achter smaak en voeding

Het is lastig om op smaakvolle, voedzame en duurzame wijze voedingsmiddelen te bereiden en te serveren. Dit zal in de toekomst zo blijven. Koks en ontwikkelaars uit verschillende sectoren moeten van elkaar leren en samenwerken om nieuwe ideeën te bedenken. Bij deze cursus leer je over de nieuwste ontwikkelingen in de gastronomische en sociale wetenschap.

Organisator Wageningen Academy
Datum

di 31 oktober 2023 tot wo 1 november 2023

Duur Online: 2 oktober t/m 27 oktober 2023 / Fysiek: 31 oktober & 1 november 2023
Prijs € 1.895,00

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Waarom deze cursus volgen?

Deze cursus helpt deelnemers om de nieuwste wetenschappelijke kennis en hun ervaringen toe te passen. Als deelnemer begrijp je beter waarom bepaalde technieken werken en leer je hoe je ze dagelijks gebruikt.

Na de cursus hebben deelnemers de kennis om proactief de voedselvragen van de toekomst te beantwoorden. Daarnaast is er een extra bonus. Namelijk een verblijf van twee dagen in het unieke Grand Hotel Karel V in Utrecht. Een geweldig hotel dat de zintuigen op meerdere vlakken stimuleert en volledig past bij het cursusthema.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor product-/menu-/concept-ontwikkelaars. Maar ook voor gastronomische chef-koks en culinaire adviseurs uit de gastronomie, voedingsindustrie, foodservice, horeca en detailhandel. Voel jij je sterk verbonden aan een van deze beroepen? Dan ben je ook welkom.

Programma en onderwerpen

Voor dit programma we werken samen met docenten en onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR). Daarnaast nodigen we sprekers uit de industrie, gastronomie en/of foodservice uit. Het programma is onder leiding van cursusleider en bekende wetenschapper Dr. Guido Camps.

Online

Deze hybride cursus begint online op 2 oktober met een programma waar je zelf mee aan de slag gaat, zonder plenaire bijeenkomst. Na de eerste week gaat het online programma van drie weken van start.

We verwachten dat je elke week 4-6 uur aan het programma zal besteden. Daarnaast zorgen voor een aanbod van interessante lezingen, opdrachten en quizzen. Ook geven we je mogelijkheden om informatie uit te wisselen met de deelnemers en vragen te stellen aan alle experts van de cursus.

On-site | 31 oktober 2023

Het programma wordt afgesloten met een on-site training, bij Grand Hotel Karel V in Utrecht. Het programma bestaat uit een mix van korte lezingen, discussies en opdrachten. Ook valt er natuurlijk iets te proeven.

Praktische informatie

De kosten van deze cursus zijn €1.895 per persoon. Dit bedrag is inclusief lesgeld, cursusmateriaal, lunch, hapjes en drankjes en diner. Ook een overnachting bij Grand Hotel Karel V zit bij de prijs inbegrepen.

Voor dit programma verwachten we tussen 20 en 35 deelnemers.

Na het bijwonen van deze cursus wordt een certificaat afgegeven.

Gecoördineerd door

Meer informatie

Neem bij vragen contact op met de Wageningen Academy.