On-campus

Seminar Duurzaam verpakken voor de levensmiddelenindustrie

Wil je meer weten over mogelijkheden van duurzame verpakkingen? En de manier waarop dit kan bijdragen aan een circulaire en biobased economy? Meld je dan aan voor dit seminar.

Het seminar combineert de krachten van de FNLI en Wageningen University & Research. Samen komen we tot nieuwe inzichten, inspiratie, samenwerking en vooruitgang op het gebied van voeding. Door deel te nemen leer je ook praktische kennis die toepasbaar is in jouw organisatie.

Organisator Wageningen Academy
Duur 1 dag

Een volgende editie wordt naar verwachting in 2024 georganiseerd.
Je kunt alvast interesse tonen.

Waarom dit seminar bijwonen?

Tijdens dit seminar vertellen we over de stand van zaken op het gebied van duurzame verpakkingen.

We zoomen in op wetgeving, samenwerking, actieplannen en handleidingen. Belangrijke pijler om verpakte levensmiddelen te verduurzamen. Daarnaast leer je over verpakkingsontwerp richtlijnen met betrekking tot duurzaamheid. Het seminar biedt niet alleen de laatste inzichten, maar ook praktische kennis die je direct kunt toepassen.

Als je deelneemt, krijg je de kans om in contact te komen met andere professionals. Zo kan jij je netwerk uitbreiden.

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is voor professionals uit de voedingsindustrie, handel, retail of logistiek. We verwelkomen transporteurs, productontwikkelaars en specialisten op het gebied van verpakkingen.

Ben je betrokken bij de ontwikkeling of inkoop van duurzame verpakkingen? Of hou je bezig met verpakkingstechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie? Ook dan ben je welkom.

Programma en onderwerpen

Tijdens het seminar hebben we het over de gevolgen van Europese wet- en regelgeving voor verpakkingen en afvalbeheer. Specifiek voor de voedingsindustrie en -logistiek.

Het programma bestaat uit lezingen en een interactieve sessie waarin praktijkvoorbeelden aan de orde stellen. We vertellen je over de stand van zaken en de ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Blijf op de hoogte

Dit seminar heeft op 17 januari 2023 plaatsgevonden. Een volgende editie wordt naar verwachting in 2024 weer georganiseerd. Je kunt alvast interesse tonen.

Voor vragen over het seminar kun je contact opnemen met de programmamanager Astrid Kühlkamp-Kleissen.