On-campus

Cursus ProMuscle in de praktijk

Wil je bijdragen aan het verbeteren van het fysiek functioneren van ouderen? Zodat de kans groter is dat ze hun zelfstandigheid behouden? En langer gezond en vitaal thuis kunnen blijven wonen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het ProMuscle programma gezondheidswinst voor 65-plussers biedt en succesvol kan worden aangeboden door professionals in de praktijk. Het ProMuscle programma, waarin progressieve krachttraining gecombineerd wordt met een verhoogde eiwitinname, is door het RIVM erkend als effectieve interventie. Door deel te nemen aan deze cursusdag kun je de licentie “ProMuscle trainer” verkrijgen.

Organisator Wageningen Academy

do 16 februari 2023

Duur 1 dag, 8 uur
Prijs € 495,00
Format Wageningen Campus
Certificaat Certificaat
Groepsformaat 21-40

Registratie deadline: 1 februari 2023
Direct aanmelden of download de brochure.

Aantal deelnemers Tussen de 20 en 50 deelnemers

Waarom deze cursus volgen?

Na afloop van de cursusdag ben je bekend met de achtergrond, toepassing en praktische inzet van het ProMuscle programma. Hiermee kun je direct in de praktijk aan de slag, zodat je 65-plussers kunt ondersteunen in het behouden en/of verbeteren van hun fysiek functioneren aan de hand van beweeg- en
voedingsinterventies. Na het volgen van deze cursus kun je
je ProMuscle licentie aanvragen.

Accreditatiepunten
Er zijn accreditatiepunten aangevraagd voor:

• ADAP diëtisten
  • BLCN Leefstijlcoaches
  • KNGF Fysiotherapeuten

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is relevant voor professionals die werken aan het verbeteren van de gezondheidsstatus van ouderen op het gebied van voeding en/of bewegen. In het bijzonder voor diëtisten, fysiotherapeuten, leefstijlcoaches, fitness trainers en
soortgelijke beroepen, die zich richten op ouderen vanaf 65 jaar.

Programma en onderwerpen

Tijdens deze 1-daagse cursus wordt het wetenschappelijk onderbouwde ProMuscle
programma uitgelegd met een focus op de context, opzet en praktische toepassing.

De volgende onderwerpen worden behandeld in deze cursus:

• Opfrissen fysiologie
  • Introductie ProMuscle
  • Uitleg ProMuscle
  • Toepassing ProMuscle
  • Succes- en faalfactoren
  • Financiële kader
  • Promuscle communicatie met cliënten en patiënten
  • Doorlopende wisselwerking tussen interventies en vervolgonderzoek

Cursusleider

De cursusleider van deze cursus is dr. Berber Dorhout, Wageningen University &
Research

Meer informatie & aanmelden

Direct aanmelden of download de brochure. Vragen? Neem contact op met de programmamanager Astrid Kuhlkamp-Kleissen.