Blended

Seminar Data-Driven Biodiversity

Heb jij in je werk direct of indirect te maken met biodiversiteit? En wil je graag weten hoe Data Science en Artificial Intelligence kunnen bijdragen aan het monitoren en beheren van de biodiversiteit? Laat je informeren en inspireren tijdens dit seminar. Wat is er mogelijk? Wat zijn de ontwikkelingen? Na afloop heb je inzicht in de diverse stadia: van data-verzamelen tot en met de toepassingsmogelijkheden van de nieuwste Data Science en AI-technieken op het gebied van biodiversiteit.

Organisator Wageningen Academy
Datum

ma 14 november 2022

Duur 1 dag fysiek + 0,5 dag online
Prijs € 495,00
Format Blended
Certificaat Certificaat
Groepsformaat 41-80

Registratie deadline: 4 november 2023
Klik hier om je direct aan te melden voor dit seminar.

Let op: de voertaal tijdens het seminar is Engels, het gebruik van jargon zal worden vermeden. Discussies en casussen kunnen afhankelijk van de betrokken expert in het Nederlands behandeld worden.

Waarom deelnemen aan dit seminar?

Herstel, monitoring en beheer van biodiversiteit: ontwikkelingen op het gebied van Data Science en Artificial Intelligence openen geheel nieuwe mogelijkheden.

Modelleren en combineren van datasets maken trends en ontwikkelingen inzichtelijker. Op basis hiervan kunnen effecten van (toekomstig) beheer beter ingeschat worden. Na afloop van dit seminar ben je geïnformeerd over Data Science en Artifical Intelligence in relatie tot:

  • Beheer van bodem- en waterbeheer, en beheer van flora en fauna.
  • Gebruik in rapportages en onderbouwen van adviezen.
  • Verminderen van de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen en/of meststoffen.
  • De mogelijkheden voor toepassing bij beleidsontwikkeling.
  • Hoe de WUR dit toepast bij onderzoek en welke expertise wij bieden.
  • De rol en kansen van citizen-science.

Met de opgedane inzichten kun je beter inschatten welke kansen er liggen voor toepassing in je dagelijkse werkzaamheden. Daarbij biedt het 2de online deel van dit programma je opmaat geleverde feedback op je eigen ingebrachte casus.

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is bedoeld voor professionals die kennis willen nemen van de mogelijkheden die het gebruik van Data Science en Artificial Intelligence biedt. Niet alleen specialisten maar ook voor hen die een verbindende rol hebben tussen de praktijk en de data specialisten. De voorbeelden uit praktijk en onderzoek sluiten aan op de thema’s natuur, landbouw en water. Daarmee verwelkomen we een brede groep professionals, werkzaam voor adviesbureaus, waterschappen, provincie, ministeries, gemeenten, ondernemers, agrarische sector en non-profit organisaties.

Programma


Dag 1 | 14 november | 9.00- 17.00 | Inclusief koffie/thee, lunch & borrel
Locatie: Wageningen Campus, Omnia gebouw

Diverse experts, zoals vermeld hieronder delen deze dag hun kennis. Tijdens de dag is er tijd voor vragen en netwerken, in specifiek tijdens de lunch en afsluitende netwerkborrel. De lezingen zijn in het Engels.

Programma
Spreker Titel lezing
Dr. Lawrence Jones Walters Setting the scene: the importance of Biodiversity, what is needed?
Dr. Arun Pratihast Biodiversity monitoring – citizen science opportunities
Dr. Ir. Sander Mucher Habitat modellering
Prof. dr. Ricardo da Silva Torres Data combinations & visualizing
Dr. Gert Kootstra Deep Learning
Dr. Ir. Frits van Evert Modelling & forecasting
Dr. Lucas Grus Discussion


Dag 2 | 16 december
| 9.00-12.00
Locatie: Online

Je gaat met experts en deelnemers in groepjes in gesprek over diverse casussen om aan de hand daarvan kennis en inspiratie op te doen. Na afloop heb je sowieso een aantal concrete tips gekregen van de betrokken WUR experts.
De voertaal zal Nederlands zijn.

Programma
Start Terugblik, Introductie & overzicht ingediende casussen
Break-out sessie 1 Parallele sessies waarin casussen besproken worden met deelnemers en expert
Break-out sessie 2 Parallele sessies waarin casussen besproken worden met deelnemers en expert
Afronding Vragen & discussie

Moderatoren

Dit programma wordt gemodereerd door dr. Lucas Grus, Universitair Docent Geo-Information Science en Kees Kaffka, programmamanager.

Meer informatie & aanmelden

Klik hier om je direct aan te melden voor dit seminar. Voor vragen over het seminar kun je contact opnemen met programmamanager Kees Kaffka.