Product

Scientific Writing for Professionals

Als onderzoeker zul je regelmatig wetenschappelijke teksten schrijven. Ook in het Engels. Dat kan een hele uitdaging zijn. Hoe kom je tot een tekst die helder is en precies datgene uitdrukt wat jij je lezer wilt meegeven. Van een heldere boodschap tot strakke structuur, deze maatwerktraining loodst je stap voor stap naar een wetenschappelijke tekst die staat als een huis.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor professionals die hun wetenschappelijke schriftelijke communicatie willen verbeteren.

Cursusinhoud

Tijdens deze maatwerktraining ligt de focus op het professionaliseren en optimaliseren van je Engelstalige wetenschappelijke teksten. De training is praktisch en doelgericht. Je werkt met je eigen tekst. Het is daarom belangrijk dat je bezig bent met het schrijven van een artikel of een ander langere wetenschappelijke tekst als je aan deze training begint. De docent geeft je feedback waarmee je je tekst kunt redigeren en optimaliseren.

Wanneer je geen wetenschappelijke schrijfdoelen hebt, bekijk dan onze cursus Professional Writing in English.

De volgende onderwerpen kunnen bijvoorbeeld aan bod komen:

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij aan extra (schrijf)opdrachten uit de literatuur werken, zelfstandig materiaal bestuderen en opdrachten uitvoeren.

Intakegesprek

Tijdens een kosteloos intakegesprek en met een Oxford Online Placement Test brengen we je taalniveau, leerdoelen en wensen in kaart. Daarna stellen we een passend traject samen.

Certificering

Je ontvangt aan het einde van de training een certificaat van Wageningen in’to Languages.

Als je de training in het kader van Richtlijnen Taalgebruik Wageningen University & Research volgt, je stelt al doende een ‘language portfolio’ samen. Dit portfolio bestaat uit je ingediende schrijfopdrachten en bijbehorende beoordeling.

Kosten

Na het intakegesprek en op basis van jouw wensen, ontvang je een vrijblijvende offerte met een trainingsvoorstel.