Agrobotica

In deze lesmodule worden leerlingen nieuwsgierig gemaakt naar toepassingen in de elektrotechniek. De module is met name toegespitst op ontwikkelingen in de robotica ten behoeve van de agrocultuur. Leerlingen gaan zelf met de Arduino aan de slag om een model van een agro-robot te bouwen. Ook maken ze elementaire elektronische schakelingen. Daarnaast komt er enige geschiedenis van de ontwikkeling van de digitale techniek aan bod. De leerlingen ontdekken een nieuw terrein waarop veel ontwikkeling plaatsvindt.

Het uiteindelijke doel is een wereldbevolking van 9 miljard mensen voeden met de opbrengst van minder landbouwgrond dan we nu hebben... over 10 jaar

Experimenten

De module begint met de “eiraper”; een automaat die eieren opzoekt, raapt en aflevert op een afleverpunt. De automaat zelf kan geleverd worden, maar kan ook door de school worden gemaakt. Complete informatie over de constructie is beschikbaar. De Arduino is te bestellen op internet. Vervolgens gaan de leerlingen schakelingen bouwen op breadboardjes. Op internet zijn complete sets weerstanden, condensatoren, transistoren, etcetera te bestellen tegen redelijke prijzen. Voor de hele module is een complete lijst van benodigdheden beschikbaar. Deze zit bij de lesmodule gevoegd.

Aanvragen lesmateriaal

Verwante opleidingen