Nieuws

Finale Wageningen Youth Institute 2022

article_published_on_label
23 maart 2022

Op 17 maart deelden leerlingen uit Nederland en Spanje hun adviezen voor het oplossen van voedselzekerheidsproblemen met elkaar en experts. Dit was alweer de vijfde editie van het Wageningen Youth Institute (WYI), een initiatief van de World Food Prize Foundation in de VS en Wageningen University & Research.

Online talkshow en rondetafelgesprekken

Coördinator Mirjam Troost en de WYI-winnaars uit 2018 en 2020, Dennis Vlegels en Chantel Hoeve, gaven vanuit een studio een online talkshow. Deze talkshow ging vooraf aan de rondetafelgesprekken.

Achttien middelbare scholieren uit Nederland en Spanje presenteerden daar hun adviezen voor het oplossen van voedselzekerheidsproblemen in de wereld, na maandenlang te hebben samengewerkt met studenten van Wageningen University. De experts waren onder de indruk van de kwaliteit van het onderzoek van de studenten.

Winnaar

De experts hadden een moeilijke taak om 1 winnaar te selecteren. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Fleur Kruft van het Johannes Fontanus College in Barneveld met haar onderzoek ‘End hunger and poverty’. Gefeliciteerd Fleur!

Fleur gaat in juni deelnemen aan het Alabama Youth Institute in de Verenigde Staten. Wil je volgend jaar zelf ook meedoen aan de Global Challenge? Je kunt je vanaf nu aanmelden voor begeleiding bij je profielwerkstuk of meesterproef door een student van Wageningen University.

Meld je aan

Global Youth Institute

Alle deelnemende leerlingen zijn uitgenodigd om in oktober deel te nemen aan het virtuele Global Youth Institute van de World Food Prize Foundation! Daar zullen ze nog meer inspiratie op kunnen doen en leerlingen en experts van over de hele wereld ontmoeten.

Sprekers en experts

Het Wageningen Youth Institute wil alle experts en sprekers bedanken voor het nemen van de tijd om jong en oud te inspireren en om van WYI 2022 een succes te maken!

  • Louise O. Fresco, Wageningen University & Research
  • Maaike Groot, East-West Seed
  • Raghda El-Halawany, Rebel Box/ Forward 43
  • Arnold Bregt, Wageningen University & Research
  • Mei Lie Tan, Crea Nova Consultancy
  • Jeroen Baas, East-West Seed
  • Morgan Day, World Food Prize Foundation

Meer informatie