Global Challenge

Global Challenge

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit de hele wereld! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort werkstuk over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan tijdens de finale in maart 2023. Als je wordt geselecteerd, mag je mee naar het Global Youth Institute in oktober 2023 in Des Moines, de VS

Voor wie?

Voor middelbare school leerlingen tussen de 15 en 19 jaar vanuit de hele wereld. Je kan je, individueel, of als klas opgeven voor deze Challenge. Leerlingen kunnen samenwerken in hun onderzoek, maar leveren individueel hun Global Challenge essay in.

Kick-off workshops

Om je voor te bereiden en te ondersteunen bij het schrijven van het Global Challenge-rapport, bieden we workshops aan, gegeven door studenten van WUR. De studenten bieden minicolleges en een uitleg over hoe je het Global Challenge-rapport schrijft. Na de workshops zijn de universiteitsstudenten beschikbaar voor vragen en ondersteuning tot en met de finale van het Wageningen Youth Institute.

Meedoen met de hele klas

Docenten kunnen contact met ons opnemen als ze de Global Challenge in de klas willen doen. We maken dan samen een programma waarbij studenten van WUR naar de school kunnen komen voor een kick-off.

Meedoen met je pws of meesterproef?

Vanuit de PWS of meesterproef kun je ook meedoen met de Global Challenge! Als jouw onderwerp gerelateerd is aan het wereldvoedselvraagstuk bieden we je (expert) begeleiding aan vanuit WUR studenten. Je doet dan automatisch ook mee aan de Global Challenge finale. Klik hieronder voor meer informatie als je met je profielwerkstuk meedoet aan de Global Challenge.

Wageningen Youth Institute finale in maart 2023!

Na het inleveren van het Global Challenge-rapport neem je deel aan rondetafelsessies met medestudenten en experts, zoals World Food Prize-winnaars en universiteitsprofessoren bij de finale in maart 2023. Op dit evenement worden leerlingen geselecteerd om zich in oktober 2023 in Des Moines, VS, aan te sluiten bij het Global Youth Institute. Op kosten van het Wageningen Youth Institute en de World Food Prize Foundation. Je kunt dus een heel inspirerende reis winnen!

Waarom meedoen?

  • Je kunt echt impact hebben en meedenken over een betere wereld.
  • Je leert skills als discussiëren en presenteren. Heel handig voor op school en daarna.
  • Je ontmoet en adviseert beleidsmakers, ondernemers en wetenschappers.
  • Je wordt onderdeel van het Wageningen Youth Institute, waar je bijzondere vriendschappen sluit en een netwerk opbouwt dat goed van pas kan komen in je latere carrière.
  • Je maakt kans op een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten.