De Ideale Burger Challenge

Ideale Burger Challenge

Dit jaar organiseert Wageningen Youth Institute in samenwerking met de Youth World Food Day de Ideale Burger Challenge. Dit is een internationaal project waarbij je, na de kick-off workshop, zelf aan de slag gaat met het maken en bakken van een plantaardige burger! Je levert aan het einde van deze Challenge een reclamevideo of (online) poster in over je eigen burger.

Alle deelnemende scholen zijn daarnaast ook uitgenodigd om naar het Youth World Food Day festival in Ede te komen op zaterdag 16 oktober. Alle leerlingen mogen daar dan hun commercial tonen en de winnaar(s) mogen samen met een bekende chef-kok hun eigen burger bereiden voor de bezoekers van dit festival!

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 15 jaar. Je kan je zowel individueel als in groepjes tot en met maximaal vier personen opgeven. Opgeven gaat in principe via je docent, tenzij je school niet meedoet. Dan kun je je ook individueel opgeven.

Kick-off workshops

Om je voor te bereiden en te ondersteunen voor deze Challenge, bieden we kick-off workshops aan. Tijdens deze workshops geven we introductiecolleges die gaan over strategische communicatie en het maken van vleesstructuren uit plantaardig materiaal. Hierdoor krijg je praktische tips over waar je over na moet denken als je een Ideale Burger reclame gaat maken en waarom de structuur van een burger zo belangrijk is.

Neem contact op voor een afspraak

Voorwaarden en deadline

Al hoewel je zelf je burger gaat maken, testen en proeven, hoef je de burger zelf niet in te leveren. In plaats daarvan vragen we je om een creatieve commercial te maken. Dit is een (online) poster of een video van max 2 minuten. Laat vooral ook zien welke extra kruiden en ingredienten je toevoegt om het lekker te maken. Je eindproduct kun je inleveren bij info@youthinstitute@wur.nl. Dit doe je onder vermelding van je naam/namen, je school en de plaats van je school.

De deadline voor het inleveren van je (online) poster of video is 27 september, 9.00.

Online finale op 4 oktober, 16.00-17.15

Ons studenten team selecteert 6 groepjes die hun product op 4 oktober gaan presenteren. Uiteraard is iedereen die heeft mee gedaan uitgenodigd om aan te sluiten.

Youth World Food Day festival op 16 oktober 2021

Op zaterdag 16 oktober 2021 wordt het Youth World Food Day festival georganiseerd in Ede in het World Food Centre. Alle deelnemende scholen aan deze Challenge worden uitgenodigd om naar dit festival te komen. Doe je individueel mee? Ook dan ben je uitgenodigd om naar het festival te komen. Naast allerlei andere activiteiten mag je hier ook je eigen commercial tonen. De winnaar(s) van deze Challenge mogen daarnaast ook hun eigen burger samen met een bekende chef-kok bereiden, zodat bezoekers van dit festival mogelijk wel jouw eigen burger gaan proeven die dag!

Waarom meedoen?

Op dit moment wordt het steeds lastiger om iedereen op de wereld te voeden. We zijn namelijk als wereldbevolking hard aan het groeien! In 2050 lopen we met 10 miljard mensen op deze aarde. Daarnaast is onze wereld aan het veranderen, doordat het klimaat verandert en we ook, bijvoorbeeld, niet veel extra landbouwgrond kunnen creëren. Jouw creatieve ideeën en oplossingen zijn daarom dus nodig om een burger te bedenken die beter is voor deze wereld!

Meld je aan!

Ben je na het lezen over de ‘Ideal Burger’ Challenge enthousiast geworden en wil je graag meedoen? Ga dan naar je schoolleiding en geef het aan. Deelname gaat namelijk via je school. Het is een klassikaal project onder leiding van je docent.

Doet je school niet mee, maar wil jij alsnog wel meedoen? Geen zorgen, je kan je dan als individu aanmelden om mee te doen aan deze Challenge! Meld je je dan aan en je ontvangt dan van ons de starterskit met ingrediënten en beschrijving.