Global Challenge

Global Challenge voor individuele leerlingen

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit de hele wereld! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort werkstuk over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan tijdens de finale in 2024. Als je wordt geselecteerd, mag je mee naar het Global Youth Institute in Des Moines, de VS

Win een reis naar de Verenigde Staten!

- Het social media element kan niet getoond worden - controleer uw instellingen

Voor wie?

Voor middelbare school leerlingen tussen de 15 en 19 jaar (bovenbouw havo of vwo). Je kan je, individueel, of als klas opgeven voor deze Challenge. Leerlingen kunnen samenwerken in hun onderzoek, maar leveren individueel hun Global Challenge essay in. Dit mag in het Nederlands of in het Engels.

Kick-off workshops

Om je voor te bereiden en te ondersteunen bij het schrijven van het Global Challenge-rapport, bieden we workshops aan, gegeven door studenten van WUR. De studenten bieden een uitleg over hoe je het Global Challenge-rapport schrijft. Na de workshops zijn de universiteitsstudenten beschikbaar voor vragen en ondersteuning tot en met de finale van het Wageningen Youth Institute.

Donderdag 9 november 2023 - 16:00 uur – 17:00 uur
Donderdag 11 januari 2024 - 16:00 uur – 17:00 uur

Als je op bovenstaande data niet beschikbaar bent, kun je de kick-off recording kijken door op 'no date, I will watch the recording' te klikken. We sturen je dan een link naar de video toe.

Meedoen met de hele klas

Docenten kunnen contact met ons opnemen als ze de Global Challenge in de klas willen doen. We maken dan samen een op maat gemaakt programma.

Wageningen Youth Institute finale 2024 op Wageningen Campus!

Na het inleveren van het Global Challenge-rapport neem je deel aan rondetafelsessies met medestudenten en experts, zoals World Food Prize-winnaars en universiteitsprofessoren bij de finale in 2024 (datum volgt). Op dit evenement wordt een leerling geselecteerd om zich in oktober 2024 in Des Moines, VS, aan te sluiten bij het Global Youth Institute. Op kosten van het Wageningen Youth Institute en de World Food Prize Foundation. Je kunt dus een heel inspirerende reis winnen!

Waarom meedoen?

  • Je kunt echt impact hebben en meedenken over een betere wereld.
  • Je leert skills als discussiëren en presenteren. Heel handig voor op school en daarna.
  • Je ontmoet en adviseert beleidsmakers, ondernemers en wetenschappers.
  • Je wordt onderdeel van het Wageningen Youth Institute, waar je bijzondere vriendschappen sluit en een netwerk opbouwt dat goed van pas kan komen in je latere carrière.
  • Je maakt kans op een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten.