Nieuws

Leerlingen Wageningen Youth Institute bakken plantaardige burgers op Youth World Food Day

article_published_on_label
18 oktober 2021

Senna, Mirjam en Anke, winnaars van de Ideale Burger Challenge van Wageningen Youth Institute, hebben hun plantaardige burgers gebakken en aangeboden aan bestuurders van gemeentes, ministeries en het voedingscentrum.

Middelbare scholieren van over de hele wereld gingen de uitdaging aan om een lekkere plantaardige burger te maken en te promoten! Ze volgden colleges van studenten van Wageningen University en gingen bakken met speciale food tech ingrediƫnten.

Op 16 oktober hebben de winnaars hun burgers mogen bakken met chefkoks op het terrein van het World Food center in Ede, tijdens Youth World Food Day. Vervolgens werden de Carrotcake vegan burger van Mirjam en Anke en de Mister Lupini burger van Senna aangeboden aan diverse bestuurders.

De bestuurders van ministeries en diverse gemeentes in Nederland, waaronder Wageningen, Ede, Amsterdam en Rotterdam hebben de smakelijke burgers mogen proeven en zijn in gesprek gegaan met de leerlingen. Ook werd de Citydeal gezonde en duurzame voedselomgeving ondertekend.

Bekijk de foto's