Nieuws

Online finale Wageningen Youth Institute 2023

article_published_on_label
26 januari 2023

Op 26 januari deelden leerlingen uit Nederland, Tsjechië en Qatar hun adviezen voor het oplossen van voedselzekerheidsproblemen met elkaar en experts. Dit was alweer de zesde editie van het Wageningen Youth Institute (WYI), een initiatief van de World Food Prize Foundation in de VS en Wageningen University & Research.

Online talkshow en rondetafelgesprekken

Coördinator Mirjam Troost en de WYI-winnaar van 2018, Dennis Vlegels, verzorgden vanuit een studio een online talkshow. Linda Klunder van Kumasi Drinks deelde haar ervaringen met het opzetten van een bedrijf in sapjes, gemaakt van het vruchtvlees rondom de cacaoboon. Deze talkshow ging vooraf aan de rondetafelgesprekken.

Vierentwintig middelbare scholieren presenteerden hun advies voor het oplossen van voedselzekerheidsproblemen in de wereld, na maandenlange samenwerking met studenten van het Wageningen Youth Institute. De deskundigen waren onder de indruk van de kwaliteit van het onderzoek van de leerlingen.

Winnaars nemen deel aan het Global Youth Institute

Vijf studenten zijn geselecteerd om in oktober 2023 deel te nemen aan het virtuele Global Youth Institute van de World Food Prize Foundation!

- Sanem Kiran (Insula College, Dordrecht)
- Kerim Calvelo Demirkol (Homeschool, Qatar)
- Sterre Veldhuijzen (Insula College, Dordrecht)
- Matyáš Tomiška (Secondary School for administration of the European Union, Czech Republic)
- Isabelle Theunisz (Insula College, Dordrecht)

Ze zullen daar nog meer inspiratie kunnen opdoen en studenten en deskundigen uit de hele wereld ontmoeten.

Sprekers en experts

Het Wageningen Youth Institute wil alle experts en sprekers bedanken voor het nemen van de tijd om jong en oud te inspireren en om van WYI 2023 een succes te maken!

  • Maaike Groot, East-West Seed
  • Linda Klunder, Kumasi Drinks
  • Eva Eveloo, Peakbridge VC
  • Tiny van Boekel, Wageningen University & Research
  • Petra Naber, Wageningen University & Research
  • Eva de Groot, Voedingscentrum
  • Paula Tejada, Master student at Wageningen University & Research
  • Precious Akumpurira, Master student at Wageningen University & Research
  • Jeroen Baas, East-West Seed

Meer informatie