Olifantsgras

Wondere Wereld

In Wondere Wereld wordt de focus gelegd op het onzichtbare van de aarde. Wat is er allemaal op de aarde wat wij met het blote oog niet kunnen zien? Wat leeft en beweegt daar? Wat vindt er plaats onder onze voeten

Tijdens het project wordt de nieuwsgierigheid aangewakkerd en worden kinderen gestimuleerd met (extra) verwondering om zich heen te kijken. De skill "actief nieuwsgierig zijn" staat centraal.

Voor groep 3-5

 • Wist je dat bomen die ziek zijn, geholpen kunnen worden door andere bomen?
  De kinderen maken kennis met het Woud Wijde Web. Ze ontdekken hoe nieuwsgierig zij worden en maken hier een kunstwerk over.
 • Welk dier is nog geen millimeter groot, maar wel een echt dier?
  De kinderen ontdekken dat nieuwsgierigheid om verschillende manierengeprikkeld kan worden. Ze doen onderzoek naar het beerdiertje, schimmels ofander klein leven op aarde.
 • Hoe zorg je voor leven en groen op kale plekken?
  De kinderen ontdekken dat vanuit nieuwsgierigheid nieuwe plannen kunnen ontstaan. Ze ontwerpen een plan waarmee de natuur een nieuwe kans krijgt op een kale plek.

Voor groep 5-8

 • Wist je dat je tanden kunt vinden op het strand in Nederland?
  De kinderen maken een nieuwsgierigheidsmeter om de mate van nieuwsgierigheid aan te geven bij het zien van deze vraag en na het verwerven van meer informatie over dit onderwerp.
 • Ammoniet of wel?
  De kinderen maken kennis met het fossiel de ammoniet. Ze ontdekken hoe hetwerkt met nieuwsgierigheid in het algemeen en hun eigen nieuwsgierigheid rondomdit onderwerp.
 • Wist je dat bomen wortels gebruiken om met elkaar te communiceren? In deze les  maken de kinderen kennis methet Wood Wide Web en ontdekken ze hoe beelden invloed hebben op de mate van hunnieuwsgierigheid.