
Project
Methodeontwikkeling en inventariserend onderzoek ten behoeve van WOT
Het doel van dit project is de ontwikkeling en implementatie van nieuwe analysemethoden om de identiteit en kwaliteit van landbouwproducten te kunnen verifiëren, evenals het vergelijken van routinemethoden ten opzichte van referentiemethoden. Dat leidt ertoe dat de wettelijke overheidstaken naar behoren kunnen worden uitgevoerd en dat is voor alle betrokkenen bij deze controles (overheid en sector) van belang. Ieder jaar wordt/worden door de contactperso(o)n(en) van het project onderwerpen geselecteerd en geprioriteerd.
Resultaten
Vernieuwde en verbeterde methoden voor de verificatie van de identiteit en kwaliteit van agrarische producten zodat wettelijke overheidstaken naar behoren kunnen worden uitgevoerd. De nieuwe kennis zal besproken worden met de direct betrokkenen binnen het Ministerie van LNV, maar ook met de NVWA, certificeerders en partijen in de sector. Verder zal de informatie verspreid worden op internationale (wetenschappelijke) bijeenkomsten en in EU-projecten.
Noot: Dit project gaat vanaf 2021 samen met WOT-02-005-010 verder onder nummer WOT-02-004-059.
Publicaties
-
Triacylglycerol and melting profiles of milk fat from several species
International Dairy Journal (2012), Volume: 24, Issue: 2 - ISSN 0958-6946 - p. 64-69. -
Differentiation of specialty coffees by proton transfer reaction-mass spectrometry
Food Research International (2013), Volume: 53, Issue: 1 - ISSN 0963-9969 - p. 433-439. -
Kwetsbaarheid voor voedselfraude in de vleessector
Justitiële verkenningen (2014), Volume: 2014, Issue: 2 - ISSN 0167-5850 - p. 28-53. -
Preface Special issue: Authenticity, typicality, traceability and intrinsic quality of food products
Food Research International (2014), Volume: 60 - ISSN 0963-9969 - p. 1-1. -
Chemical Composition, Sensory Properties, Provenance, and Bioactivity of Fruit Juices as Assessed bij Chemometrics: A Critical Review and Guideline
Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety (2014), Volume: 13, Issue: 3 - ISSN 1541-4337 - p. 300-316. -
Characterization of Conventional, Biodynamic, and Organic Purple Grape Juices by Chemical Markers, Antioxidant Capacity, and Instrumental Taste Profile
Journal of Food Science (2015), Volume: 80, Issue: 1 - ISSN 0022-1147 - p. C55-C65. -
Detection of sunflower oil in extra virgin olive oil by fast differential scanning calorimetry
Thermochimica Acta (2015), Volume: 603 - ISSN 0040-6031 - p. 237-243. -
Food fraud and developments in rapid detection
New Food (2016), Volume: 19, Issue: 1 - ISSN 1461-4642 - p. 45-49. -
Miniaturized NIRs for age and expiration date prediction of packaged chicken fillets
-
A story on food, faith and fraud – detection of the fakes