Project
Space survival tactics to feed the city
In de ruimte kunnen geen nieuwe grondstoffen worden gewonnen en is hergebruik de enige optie. In gesloten kunstmatige ecosystemen worden alle grondstoffen continue hergebruikt voor de productie van voedsel, water en zuurstof. Hoe kunnen we deze ruimtevaarttechnologie op Aarde toepassen?
Het onderzoek naar een circulaire samenleving richt zich allereerst op het beperken van de grondstofvraag. Een belangrijk onderdeel is echter ook het optimaal hergebruiken van reststromen. Deze stromen zijn (één van) de grootste grondstofstromen en zijn de sleutel tot een circulaire samenleving. Het gebrek aan overzicht, de complexiteit en de vervuiling van de reststromen maakt het verwerken en hergebruiken ervan echter een uitdaging.
Technologie ontwikkelt voor de ruimtevaart kan mogelijk de uitkomst bieden: gesloten kunstmatige ecosystemen waarin alle nutriënten uit reststromen worden teruggewonnen. De afgelopen decennia zijn meerdere systemen onderzocht en ontwikkeld waarin reststromen continu en volledig worden omgezet tot voedsel, water en zuurstof.
In dit project worden de volgende aspecten van deze systemen onderzocht:
1. Welke reststromen en koppelingen zijn nodig voor een kunstmatig ecosysteem?
2. Welke stromen zijn beschikbaar in kassen en de stad en in welke hoeveelheid en kwaliteit?
3. Hoe kunnen deze reststromen worden gekoppeld op de schaal van een kas en de stad?
In dit project worden meerdere scenarios berekend waarin reststromen worden geintegreerd op het niveau van de kas en de stad. Dit geeft inzicht in de toepasbaarheid van ruimtevaarttechnologie in de circulaire samenleving van de toekomst.