Project
Versnellingsagenda nieuwe eiwitten
Dit project richt zich op het aandragen van (aanvullende) praktische mogelijkheden en wetenschappelijke inzichten die kunnen bijdragen aan de (versnelde) realisatie van de beleidsdoelstelling naar een ombuiging in de verhouding tussen plantaardige/dierlijke eiwitconsumptie naar 50/50 in 2030.
Dit project richt zich op het aandragen van (aanvullende) praktische mogelijkheden en wetenschappelijke inzichten die kunnen bijdragen aan de (versnelde) realisatie van de beleidsdoelstelling naar een ombuiging in de verhouding tussen plantaardige/dierlijke eiwitconsumptie naar 50/50 in 2030. Dit project identificeert te zetten stappen die nodig/mogelijk zijn om de ten doel gestelde verschuiving in eiwitconsumptie te versnellen bij consumenten en de rol van aanbod door ketenpartijen daarin.
Publicaties
-
A meta-review of consumer behaviour studies on meat reduction and alternative protein acceptance
Food Quality and Preference (2024), Volume: 114 - ISSN 0950-3293 -
Geleidelijke gedragsverandering: kansen en knelpunten voor vleesminderen
Wageningen Social & Economic Research (Factsheet 2025-063) -
Beleidsopties voor gedragsinterventies om de eiwittransitie te versnellen
Wageningen Social & Economic Research (Factsheet 2025-062) -
Weerstand en eiwittransitie: een verkenning
Wageningen Social & Economic Research (Factsheet 2025-064) -
Versnellingsagenda nieuwe eiwitten
Wageningen Social & Economic Research (Factsheet 2025-065)