Over Fysiologie van Mens en Dier

HAP richt zich op fysiologie van de mens en van het dier. Wij willen begrijpen hoe processen in verschillende organen er samen voor zorgen dat het lichaam goed functioneert. Wij doen experimenteel onderzoek waarin wij ons in belangrijke mate richten op de energiebalans en interacties tussen organen.

Wij onderzoeken hoe energie inname, bioactieve stoffen en fysiologische factoren, zoals zuurstof tekort, fysiologische belasting en beweging, een effect hebben op gezondheid en functioneren van man en vrouw. Wij doen ons onderzoek op het niveau van de cel, de organen (long, metabole organen en reproductieve organen) en het hele lichaam. Ons onderzoek is erop gericht om mechanismen te ontrafelen, biomarkers te identificeren en de gezondheid en het functioneren te versterken. Wij geven universiteitbreed modern academisch onderwijs in humane en dier fysiologie op Bachelor, Master en Doctoraal niveau.

Het onderwijs en onderzoek op Wageningen University is voornamelijk Engelstalig. Daarom is veel informatie over de leerstoelgroepen in het Engels beschikbaar. Sommige nieuwsberichten en agendapunten zijn ook in het Nederlands beschikbaar en staan op deze pagina. Uitgebreidere informatie vindt u op de Engelstalige pagina van Fysiologie van Mens en Dier.

Ga naar Human and Animal Physiology