Faciliteiten lichtmicroscopie

Wageningen Light Microscopy Centre (WLMC)

De lichtmicroscopie faciliteit van Wageningen University & Research Centre biedt technische ondersteuning en advies op het gebied van lichtmicroscopie in de breedste zin, en beeldanalyse.

Het WLMC bevindt zich op de begane grond van het RADIX gebouw in Wageningen en wordt beheerd door het Celbiologie Lab. Het centrum beschikt over faciliteiten voor microscopie en de voorbereiding van monsters voor live-imaging, biologisch-, chemisch-, voedsel- en materialenonderzoek. Het centre biedt ook aan studenten en medewerkers van Wageningen University & Research en gebruikers van buitenaf de benodigde training aan, en toegang tot alle apparatuur, microscopen en aanvullende apparaten.

Het light microscopy centre streeft ernaar kostendekkend te zijn. Er worden kosten in rekening gebracht voor gebruikte materialen, apparatuur en ondersteuning. Het Wageningen LM centrum beschikt over de volgende microscopen:

Middels deze faciliteit heeft u toegang to ultramoderne, volledig werkende, geavanceerde microscopen om uw microscopieonderzoek te ondersteunen.

Wij kunnen u adviseren/ondersteunen met:

  • Het ontwerpen van een goede onderzoeksopstelling
  • Kiezen van de meest geschikte microscoop voor uw onderzoek
  • Voorbereiden van monsters met een zo laag mogelijke ruis/verstoring
  • Verkrijgen van data naar uw behoefte en op een manier die u gemakkelijk in staat stelt deze digitaal te verwerken.

Reserveren

Het overzicht van de beschikbare apparatuur bij het WLMC vindt u hier. Als u gebruik wilt maken van onze faciliteiten of ondersteuning kunt u dit reserveringsformulier invullen en per e-mail sturen aan beheerder N. de Ruijter voor een uitleg en/of toegang tot de reserveringswebsite.