Digital Twins

Digitale Tweelingen

Digitale Tweelingen, meestal Digital Twins genoemd, zijn virtuele versies van zowel levende als niet-levende organismen en objecten, zoals cellen, planten, dieren, mensen en ecosystemen, en van levenloze objecten, zoals voedsel- en toeleveringsketens.
WUR wil met Digital Twin-projecten grote wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraken in de Wageningse domeinen kunnen realiseren.

Digital Twins kunnen worden gebruikt om processen in organismen en objecten te beschrijven, analyseren en simuleren, met behulp van data-integratie, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Hiermee gaan we niet alleen de realiteit beter begrijpen, beschrijven en analyseren, maar ook kunnen we ook de toekomst van de betreffende objecten beter voorspellen.

Voordeel digital twin

Een voordeel van een digital twin in vergelijking met een klassiek gewasmodel is dat een digitaal twinmodel voortdurend wordt ge├╝pdate met wat er op dat moment gebeurt in de echte kas. Het model wordt daardoor steeds nauwkeuriger.

Start 3 digital twin-projecten

Wageningen University & Research start in januari 2020 met de eerste drie projecten:

Samenwerking staat hoog in het vaandel bij dit investeringsprogramma, ook omdat voor een succesvolle Digital Twin kennis uit verschillende disciplines essentieel is.