EPIZONE European Research Group

EPIZONE European Research Group is een internationaal netwerk van veterinaire onderzoeksinstituten. Wageningen Bioveterinary Research is coördinator. De aangesloten instituten werken aan epidemische dierziekten en spelen een sleutelrol in onderzoek naar preventie, detectie en controle van dierziekten bij pluimvee, varkens, vissen, schapen, runderen, paarden en in de wilde fauna.

Binnen EPIZONE streven ruim 300 wetenschappers wereldwijd voor het gezamelijke EPIZONE-doel: verbetering, standaardisatie en ontwikkeling van:

  • Diagnostische methoden
  • Vaccins, interventie strategieën
  • Surveillance, epidemiologische studies
  • Risico-analyses

Voor een betere preventie en controle van infectieuze dierziekten.

Het uiteindelijk doel van dit netwerk is om de risico’s op dierziekten en de schade aan diergezondheid binnen de EU en daarbuiten te reduceren.

Actuele informatie staat op: EPIZONE European Research Group (ERG).

Geschiedenis EPIZONE

In mei 2012 werd het succesvolle EPIZONE EU Network of Excellence for Epizootic Disease Diagnosis and Control (2006-2012) omgezet in de EPIZONE European Research Group (ERG). De partners van het toenmalige netwerk zijn de oprichters van de European Research Group. De partnerinstituten nemen deel aan gezamenlijk onderzoek en ondersteunen de ERG in financieel gebied.