
FoodProfiler geeft inzicht in wie, wat, wanneer, waarom en waarmee wordt gegeten
Met gedetailleerde inzichten in het voedingsgedrag van consumenten kunnen beleid en strategieën op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en productontwikkeling effectiever en efficiënter worden ingezet. Ook consumenten zijn steeds vaker op zoek naar inzicht in hun eigen voedingspatroon en de impact die hun keuzes hebben.
Wageningen University & Research heeft een methode om data over voedselconsumptiepatronen te verzamelen, ontwikkeld: de FoodProfiler.
FoodProfiler voor consument, onderzoeker en bedrijven:
FoodProfiler - Consument
Ben jij ook benieuwd naar het type eter dat jij bent? Met de FoodProfiler krijg je inzicht in jouw voedingspatroon zonder een uitgebreid eetdagboek bij te houden. Je krijgt ongeveer 1 keer per dag een reminder om in te vullen wat je hebt gegeten. Samen met andere gebruikers en de hulp van onderzoekers van Wageningen University & Research creëer je een beeld van jouw voedingspatroon en daarmee het Nederlandse voedingspatroon.
FoodProfiler - Onderzoeker
Organisaties in de food nemen nu beslissingen over nieuwe producten en marketing zonder accuraat inzicht in consumptiepatronen: namelijk wat er met wat wordt gegeten en wanneer. Zij gebruiken nu intensieve trajecten, trial en error, inaccurate bronnen en kwalitatief slechte cijfers.
FoodProfiler - Bedrijven
Organisaties in de food nemen nu beslissingen over nieuwe producten en marketing zonder accuraat inzicht in consumptiepatronen: namelijk wat er met wat wordt gegeten en wanneer. Zij gebruiken nu intensieve trajecten, trial en error, inaccurate bronnen en kwalitatief slechte cijfers.
FoodProfiler geeft inzicht in:
- Wat? Hoe vaak eten consumenten productcategorie X?
- Waarom? Welke motieven spelen een rol?
- Wanneer? Op welk moment van de dag, en zijn er trends over de tijd
- Waarmee? Verhouding productcategorie X met andere categorieën
- Wie? Bijvoorbeeld verschillen tussen mannen en vrouwen, of verschillen tussen steden
Publicaties
Onze expertises
Nieuws
In de media
- Paprikaconsumptie gemeten - Groen Kennisnet - 11 april 2020
- Nieuwe app kijkt mee op je bord - Resource - 25 augustus 2016