FoodProfiler geeft inzicht in wie, wat, wanneer, waarom en waarmee wordt gegeten
Met gedetailleerde inzichten in het voedingsgedrag van consumenten kunnen beleid en strategieën op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en productontwikkeling effectiever en efficiënter worden ingezet. Ook consumenten zijn steeds vaker op zoek naar inzicht in hun eigen voedingspatroon en de impact die hun keuzes hebben.
Wageningen University & Research heeft een methode om data over voedselconsumptiepatronen te verzamelen, ontwikkeld: de FoodProfiler.
FoodProfiler voor consument, onderzoeker en bedrijven:
FoodProfiler geeft inzicht in:
- Wat? Hoe vaak eten consumenten productcategorie X?
- Waarom? Welke motieven spelen een rol?
- Wanneer? Op welk moment van de dag, en zijn er trends over de tijd
- Waarmee? Verhouding productcategorie X met andere categorieën
- Wie? Bijvoorbeeld verschillen tussen mannen en vrouwen, of verschillen tussen steden
Publicaties
Onze expertises
Nieuws
In de media
- Paprikaconsumptie gemeten - Groen Kennisnet - 11 april 2020
- Nieuwe app kijkt mee op je bord - Resource - 25 augustus 2016