Maak kennis met ons

Wageningen Economic Research verkent en legt uit, zodat onze klanten hun beleid of strategie kunnen versterken en zo waarde kunnen creëren voor hun organisatie, klanten en partners, het milieu, burgers en de maatschappij.

Wageningen Economic Research stimuleert duurzame economische ontwikkeling en groei van een bedrijf of economie. Onze onderzoekers werken hiermee aan de quality of life.

To improve the quality of life, we analyse and design effective incentives and policies.

Bedrijf of overheid

Bent u ondernemer, medewerker bij een bedrijf of overheid? Uw vraag is onze uitdaging.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Wat wij doen

Explore_shutterstock_1041105319.jpg

Verkennen

Wij verkennen voor bedrijfsleven en overheden wereldwijd de nieuwste trends in voeding en leefomgeving. Op basis van onze expertise en data, voor nieuwe inzichten en kansen.

Explain_shutterstock_432649906.jpg

Verklaren

Wij verklaren wat er kan gebeuren, wat er gebeurt en wat er gebeurd is. Wij meten en monitoren effecten op bedrijfs-, sector en macroniveau. Met duidelijke indicatoren en inzicht in het hoe en waarom.

Earn.jpg

Verdienen

Verdienen door waarde te creëren. Voor bedrijven, overheden, milieu, consument en maatschappij. Door te werken aan nieuwe bedrijfsmodellen, maatschappelijke acceptatie en duurzaam beleid.

Enhance_shutterstock_518726188.jpg

Verbeteren

Wij bieden bedrijfsleven en overheden concrete verbeterpunten voor beleid en strategieën met impact. Zo kunnen onze opdrachtgevers efficiënter, effectiever en duurzamer werken.

Kies voor Wageningen Economic Research

Wageningen Economic Research heeft een nationaal en internationaal een bewezen trackrecord en een uitgebreide ervaring in opzetten en uitvoeren van beleidsanalyses, zoals bijvoorbeeld maatschappelijke kosten-baten analyses, impact evaluaties en toekomstverkenningen. En voor het bedrijfsleven markt- en ketenonderzoek, consumentenonderzoek en het opzetten van monitoringssystemen.

Lees hier meer over op onze thema's

Onze klanten

Wageningen Economic Research is jaarlijks betrokken bij ongeveer 800 verschillende projecten. Lees wat klanten over ons te zeggen hebben.

Wij bieden u:

  • Verfrissende inzichten
  • Market Intelligence
  • Domein & sectorkennis
  • Geïntegreerde aanpak
  • Interactieve kenniscreatie

Onderdeel van de Social Sciences Group

Binnen Wageningen University & Research vormt Wageningen Economic Research samen met het Wageningen Centre for Development Innovation en het Departement Maatschappijwetenschappen de Social Sciences Group.

De Social Sciences Group omvat de hele kennisketen van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, toegepast wetenschappelijk onderzoek (en consultancy en capacity building). Dat maakt dat u bij het Wageningen Economic Research toegang heeft tot al deze expertise. Meer over de organisatiestructuur van Wageningen Economic Research