Showcase

Duurzamer en gezonder voedselaanbod bij Landal Greenparks

Landal GreenParks werkt aan vakanties met een positieve impact op de natuur, regio, mensen en het milieu. Zij investeert in een gezonde natuur, wil bijdragen aan het geluk van mensen en streeft naar klimaatneutraliteit in 2030. De verschillende regio’s en de natuur geven elk park zijn eigen, bijzondere karakter. Op de parken zien gasten dit terug in onder andere energieneutrale woningen, inzet op het vergroten van biodiversiteit en ook in het voedingsaanbod in de horeca en retail.

In deze casus wil Landal GreenParks weer een stap maken in het verduurzamen van het aanbod in de horeca.

Doel en aanpak

Medewerkers zullen worden getraind zodat zij de juiste kennis over gezonde voeding hebben om te handelen en gasten te informeren. Want ook bij dit initiatief staat de beleving van de gasten centraal. Daarbij wordt de door Greendish ontwikkelde Greendish Academy gekozen. Samen werken we aan een nieuwe interventie, waarbij we bij zowel gasten als medewerkers een nulmeting, een tussentijdse en een eindevaluatie uitvoeren.

De beoogde impact

De casus wil bijdragen aan het gezonder, maar ook zeker lekkerder, maken van het aanbod. Dat draagt weer bij aan het geluk van haar gasten. Daarbij is het doel ook om de milieu-impact te verkleinen en voedselverspilling tegen te gaan.


Deze casus is onderdeel van het project 'Implementatie van voedingsinterventies in intramurale zorginstellingen en horeca'.