FAQ - consument

Heeft u nog vragen over het gebruik van de app? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de onderzoeker.

Antwoorden

Lees alle vragen en antwoorden hieronder

Terug naar bovenTerug naar boven

Waarom zou ik de app invullen?

Met de FoodProfiler krijg je inzicht in jouw voedingspatroon zonder een uitgebreid eetdagboek bij te houden. Zo krijg je inzicht in hoe duurzaam en gezond je eet in vergelijking met de gemiddelde Nederlander.

Daarnaast worden de gegevens gebruikt door onderzoekers van Wageningen University & Research om een beeld te krijgen van het Nederlandse voedingspatroon. De gegevens worden gebruikt voor onderzoek. Bijvoorbeeld gericht op beleid en strategie├źn om duurzame en gezonde consumentenkeuzes te stimuleren.

Terug naar bovenTerug naar boven

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

De gegevens zijn anoniem. Jouw individuele gegevens worden samengevoegd met de gegevens van heel veel andere consumenten. Zo kunnen onderzoekers uitspraken doen over de consumptie in Nederland. De gegevens worden gebruikt voor onderzoek. Bijvoorbeeld gericht op beleid en strategie├źn om duurzame en gezonde consumentenkeuzes te stimuleren.

Terug naar bovenTerug naar boven

Is het invullen anoniem?

De gegevens zijn anoniem. De data wordt opgeslagen en beveiligd door Wageningen University & Research. Jouw individuele gegevens zijn voor onderzoeksdoeleinden niet zo relevant, het gaat juist om grote groepen mensen. De individuele gegevens worden dan ook samengevoegd met de gegevens van heel veel andere consumenten. Zo kunnen onderzoekers uitspraken doen over de consumptie in Nederland.

Terug naar bovenTerug naar boven

Wat ik heb gegeten, staat er niet bij. Wat nu?

Soms gaat er iets mis, dit is helemaal niet erg. De app houdt bij hoe vaak je iets hebt ingevuld. Als we van 3 volle dagen gegevens hebben ontvang je je profiel.

Terug naar bovenTerug naar boven

Hoe lang blijven mijn gegevens bewaard?

Je gegevens blijven altijd bewaard. Jouw individuele gegevens worden samengevoegd met de gegevens van heel veel andere consumenten. Zo kunnen onderzoekers uitspraken doen over de consumptie in Nederland.

We bewaren de gegevens omdat vergelijkingen over verschillende jaren heel interessant zijn voor onderzoek. Zo kunnen we bijvoorbeeld onderzoeken of mensen minder of meer vlees gaan eten.

Terug naar bovenTerug naar boven

Waarom vul je de gegevens maar een paar weken in?

We willen u natuurlijk niet teveel belasten. Aangezien heel veel mensen de app invullen kunnen we zo van deze hele groep gedegen uitspraken doen. Dus zonder dat het u teveel tijd kost krijgen we een goed beeld van hetgeen wat wordt gegeten door grote groepen.

Terug naar bovenTerug naar boven

Als ik lieg over wat ik invul, hoe betrouwbaar zijn de gegevens dan?

Als u de app onjuist invult krijgt u natuurlijk ook geen goed beeld wat voor type eter u nu bent. Ook voor het onderzoek is het erg belangrijk dat de gegevens betrouwbaar zijn. Doordat we veel consumenten de app laten invullen zijn kleine foutjes niet erg. Daarnaast kunnen we mensen die de app heel anders hebben ingevuld uitfilteren.

Terug naar bovenTerug naar boven

Kan ik zien voor welk onderzoek mijn gegevens zijn gebruikt?

Op dit moment zijn we net begonnen en zijn er nog geen onderzoeken beschikbaar. Maar houdt de site in de gaten, want zodra we openbare onderzoeken hebben zullen we deze op de site plaatsen.

Terug naar bovenTerug naar boven

Kan ik suggesties voor voeding en drank aandragen?

Heel graag, daar wordt de app alleen maar beter van! Deze suggesties kun je sturen naar foodintakeapp@wur.nl.

Terug naar bovenTerug naar boven

Ik herken me niet in mijn eetprofiel. Wat nu?

Dit kan gebeuren. Het is mogelijk dat er heel toevallig net geen representatieve momenten zijn ingevuld. Het is ook mogelijk dat u onbewust veel gezonder of minder gezond (of duurzaam) bent dan u dacht.

Terug naar bovenTerug naar boven

Waar kan ik een overzicht vinden van alle data verzameld in de FoodProfiler?

Nee dit kan helaas niet. De gegevens zijn anoniem.

Terug naar bovenTerug naar boven

Vanwaar de naam FoodProfiler?

We hebben deze naam gekozen omdat je met de app een beeld krijgt wat voor type eter je bent. Oftewel je krijgt inzicht in je 'voedselprofiel'.