Proces- en productontwerp

Proces- & productontwerp

Wageningen Food & Biobased Research biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van hoogwaardige food en non-food producten uit agrifood-reststromen, zowel voor consumenten als voor de business-to-business markt. Wij ontwikkelen nieuwe processen voor het ontsluiten van componenten, en komen met nieuwe toepassingen van bestaande processen.

Zo passen wij binnen het project “Anti-solvent kristallisatie” een nieuwe technologie toe voor (kosten)efficiënte winning van suikers en mogelijke ook componenten als aminozuren, organische zuren en andere koolhydraten uit verschillende reststromen. Met behulp van scheidings- en verwerkingstechnologie hebben wij uit de stengels van de tomatenplant een tomatenbakje ontwikkeld. Binnen het project CARVE werken we voor industriële aardappelverwerkers aan de ontwikkeling van hoogwaardige voedingsmiddelen gemaakt uit aardappelstoomschillen.

Specialisten uit diverse vakgebieden werken bij ons nauw met elkaar samen. Onze expertise- en technologieportfolio loopt uiteen van voorbewerkings- en bewaartechnologie, logistiek en scheidingstechnologie, milde conservering en productontwikkeling tot fermentatie, biotechnologie en chemische modificatie. Hierdoor zijn wij in staat de hele keten – van boer tot retailer en afvalverwerker – te ondersteunen bij een hoogwaardige verwerking van reststromen.

Meer weten over onze diensten?

Ga terug naar de overzichtspagina