Research on preserving quality

Onderzoek naar behoud van kwaliteit

Onderzoek naar de kwaliteitsverloop na de oogst leidt tot kwaliteitsbehoud van versproducten. Wageningen Food & Biobased Research helpt bedrijven de bewaarduur van versproducten te verlengen met onderzoek en technologie zoals het concept Dynamic Control System (DCS). Dit onderzoek maakt het mogelijk om kwaliteit te behouden en energiegebruik tijdens de bewaring te minimaliseren.

Voorkomen van kwaliteitsverlies

Fruitteler Ferry de Leeuw (Van Haaften Fruit, Wadenoijen) wil van Eelke Westra, onderzoeker naoogsttechnologie, weten hoe hij kan voorkomen dat zijn appels tijdens de bewaring zacht worden. Eelke geeft aan dat de bewaarcondities optimaal afgestemd moeten worden op het product en dat het zuurstofniveau belangrijk is op de rijping af te remmen. Hij doet daarnaast onderzoek naar methoden om de vochthuishouding tijdens de bewaring beter onder controle te houden. Neem contact op met Eelke voor meer informatie over dit onderzoek.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Benieuwd naar de nieuwste innovaties op gebied van kwaliteitsbehoud?

Stel uw vraag