Apple quality technology

Technologieën voor betere kwaliteitsbepaling

Bedrijven die werken met versproducten zijn dagelijks bezig met het meten en monitoren van de kwaliteit van producten. Dit gebeurt tijdens en na de oogst, maar ook gedurende een bewaar- en/of verwerkingsproces. Kwaliteitsbepaling is veelal mensenwerk waarbij de ervaring van de keurmeester en de uitkomsten van metingen een belangrijke rol spelen voor het opstellen van een bewaar- en afzetplan.

Is er een manier om deze metingen sneller, objectiever en nauwkeuriger uit te voeren? Wageningen Food & Biobased Research werkt aan technologie├źn die snel, objectief en nauwkeurig kwaliteitsmetingen uitvoeren.

Robots en sensoren meten kwaliteit

Rick van de Zedde, onderzoeker Computer Vision bij Wageningen Food & Biobased Research, werkt aan de ontwikkeling van robots en optische sensoren die de kwaliteit niet-destructief kunnen meten (zonder productbeschadiging). Juist in de agrofood robotica gaat de technologieontwikkeling heel snel. In onderstaande video geeft hij Jacco Vooijs antwoord op de vraag: Kan technologie helpen om de kwaliteit van appels beter te bepalen?

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Meer weten over de deze ontwikkelingen? Stel ons uw vraag.

Stel uw vraag