Food systems design

Management van Naoogstkwaliteit voor Betere Inkomens

Management van kwaliteit na de oogst draagt bij aan een grotere voedselzekerheid, en aan betere leefomstandigheden voor boeren. Wageningen Food & Biobased Research ondersteunt overheden en financiële instellingen bij het ontwikkelen en mogelijk maken van nationaal beleid en het opzetten van ketens voor versproducten. Lokaal, regionaal en voor de exportmarkt. Zo draagt management van naoogstkwaliteit bij aan een eerlijke en duurzame wereld.

Inkomens van boeren en voedselzekerheid

Ketens voor versproducten vervullen een sleutelrol in voedselsystemen. Zijn ze op de juiste manier ontworpen en opgezet, dan kunnen ze er - ook in een lokale context - voor zorgen dat voedzame producten beschikbaar komen tegen betaalbare prijzen, en dat de inkomens van boeren omhoog gaan. De uitdaging is deze doelen in lage- en middeninkomenslanden op duurzame wijze te realiseren. Wageningen Food & Biobased Research ondersteunt overheden en financiële instellingen bij het nemen van weloverwogen beslissingen bij het ontwikkelen van beleid. Met wereldwijd toonaangevende expertise in het opzetten van effectieve versketens, samen met lokale partners.

Experts in markttoegang voor AGF

De expertise van Wageningen Food & Biobased Research loopt uiteen van de fysiologie van verse producten tot de processen en technologieën die ervoor zorgen dat producten na de oogst vers en verhandelbaar blijven. Deze wordt gekoppeld aan inzicht in hoe je markttoegang krijgt en beleid ontwikkelt om tot efficiënte toeleveringsketens te komen. Dit levert unieke oplossingen op die aansluiten bij de situatie ter plaatse.

Succesvoorbeelden

Wageningse experts maakten, in opdracht van de Wereldbank, een roadmap die de ontwikkeling van energie-efficiënte koelketens in Rwanda versnelt. Voor het Ministerie van Landbouw in Benin werkten zij nauw samen met boerenorganisaties om naoogstprocessen en een investeringsplan voor de plaatselijke infrastructuur te ontwikkelen, productiecapaciteit op te bouwen en de markttoegang voor verse producten als ananas en groene bladgroenten te vergemakkelijken. In Haïti ondersteunden ze kleine boeren bij het exporteren van mango's en avocado's naar de Amerikaanse markt. De inkomens van de lokale boeren gingen hierdoor aanzienlijk omhoog.

Contact

Investeren in toegang tot hoogwaardiger markten voor groente en fruit? Er zeker van zijn dat dit bijdraagt ​​aan bijvoorbeeld voedselzekerheid en hogere inkomens van lokale boeren? Dan is Wageningen Food & Biobased Research de aangewezen partner voor advies. Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat er mogelijk is.