Lopende projecten Wageningen Food & Biobased Research
Hieronder vindt u onze lopende projecten. Heeft u vragen over onze projecten of wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Neem contact op met onze experts
Lopende projecten
-
Sargassum: from environmental problem to agricultural resource: the ValoSarg project
- Landings of large amounts of Sargassum on the shores of Caribbean islands and Gulf of Mexico pollute the coasts and cause a decrease in... -
Circulariteit van reststroombenutting
- Reststromen van agrifood-producten zitten boordevol waardevolle componenten waarvoor vaak verrassende toepassingen mogelijk zijn. Het is de uitdaging... -
Milieu-prestatie Biobased bouwmaterialen in de Nationale MilieuDatabase
- Het Biobased-in-NMD-project stelt voor een heel scala aan biobased bouwmaterialen categorie 1-productkaarten op voor de Nationale Milieudatabase... -
Effect schoolmelkprogramma op de drankenconsumptie van kinderen
- In 2021 onderzocht Wageningen Food & Biobased Research de effecten van het schoolmelkprogramma. Het onderzoek - uitgevoerd in opdracht van JOGG en... -
MAGIC
- Het doel van MAGIC is ontwikkeling van resource-efficiënte en economisch rendabele industriële gewassen, geteeld op marginale gronden in... -
Algaelinkages
- Een nieuw, geïntegreerde en duurzame Agrifood keten wordt ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van drainwater vanuit de Mexicaanse... -
Nieuwe niet-plantaardige grondstoffen voor industriële toepassingen
- Dit KB-project is gericht op het opzetten van een (groot) EU-consortium op het gebied van productie en gebruik van microbiële biomassa. De focus... -
Circular and Biobased Performance Materials
- Het Biobased Performance Materials Programma is een sinds 2009 lopend onderzoeksprogramma gericht op de ontwikkeling van high performance materialen... -
Nieuwe fruitrassen selecteren die de consument van morgen lekker vindt
- Vanaf het moment dat fruitveredelaars hun beste nieuwe kruisingen laten testen in verschillende klimaatzones van de wereld, duurt de daarop volgende... -
ADMIT Bio-SuccInnovate - AF-EU-15025
- ADMIT Bio-SuccInnovate encompasses a holistic, integrative aproach to drive innovations that enable dedicated non-food crops and agricultural residues...
-
Seed Vigour of Stored Seeds
Seeds are in for a long period of storage, but eventually lose germination potential. However, seeds can vary in their storage potential, related to... -
Stimuleren van groenteconsumptie bij jongeren
Het eetpatroon van jongeren (12-18 jaar) is voor verbetering vatbaar. Zo wordt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente van 250 gram bij lange na... -
Houdbaarheid Begrepen
Doel van het publiek-private partnerschap van Houdbaarheid Begrepen is het terugdringen van houdbaarheidsdatum gerelateerde voedselverspilling in de... -
Groente en fruit op school, vanzelfsprekend!
Het doel van het onderzoeksproject “Groente en fruit op school, vanzelfsprekend” was om een bewezen effectieve aanpak te ontwikkelen voor... -
Plant Meat Matters
Een nieuwe generatie vleesvervangers op basis van plantaardige ingrediënten. Dat is de inzet van het project Plant Meat Matters dat Wageningen... -
Functional food: mondspray ter bestrijding van het droge-mondsyndroom
Een mondspray ontwikkelen ter bestrijding van het droge-mondsyndroom. Dat staat centraal bij dit project waaraan Wageningen Food & Biobased... -
MIP Seaweed for food and feed
In 2015 heeft de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, opdracht gegeven aan Wageningen University and Research om het...
-
EU-Cofin 2018 Lignocost
Lignine is een belangrijke en volumineuse reststroom in de pulp en papierindustrie én komt vrij bij de conversie van lignocellulose biomass... -
MIP Seaweed for food and feed
In 2015 heeft de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, opdracht gegeven aan Wageningen University and Research om het... -
Pulp2Value: Europees project realiseert nieuwe waardeketens voor suikerbiet
Méér waarde halen uit suikerbietenpulp. Dat was het belangrijkste doel van dit grootschalige Europese project dat Wageningen Food &... -
Ontwikkeling van hoogwaardige producten van cacaodoppen
Cacaodoppen zijn een reststroom met aanzienlijke marktkansen. Behalve dat ze rijk zijn aan vezels, beschikken ze over verschillende andere...