Conferentie

De 33e EFFoST International Conference - gehost door WUR

Wageningen University & Research host dit jaar de 33e internationale EFFoST conferentie: Sustainable Food Systems - performing by connecting. Wereldwijd bekende onderzoekers, wetenschappers, beleidsmakers, professionals en studenten van multidisciplinaire food-gerelateerde velden komen hier bij elkaar om de laatste ontwikkelingen te delen en nieuwe partnerships te sluiten.

Organisator EFFoST
Datum

di 12 november 2019 tot do 14 november 2019

Locatie WTC, Rotterdam
Prijsomschrijving Diverse tarieven, kijk voor meer informatie op de conferentiewebsite

Deze jaarlijkse academische conferentie wordt georganiseerd door de European Federation of Food Science and Technology (EFFoST.

Sustainable food systems

Het centrale thema voor de conferentie is: Sustainable Food Systems - Performing by Connecting.

De transitie naar een duurzamer systeem voor voedselvoorziening is van cruciaal belang om de toegang tot veilig en voedzaam voedsel voor de toekomstige 9,7 miljard bewoners van de wereld te kunnen garanderen, een gezonde levensstijl mogelijk te maken voor consumenten en om de milieueffecten van voedselproductie en -consumptie te kunnen verminderen.

Om innovatie en implementatie te kunnen versnellen is een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk. De drie subthema’s zijn daarom:

  • Oral processing, digestion and human performance
  • Consumer trust, perception and engagement
  • Circular food systems and beyond

Programma Raad

De wetenschappelijke Programma Raad bestaat uit afgevaardigden van de Food Sciences Groups van Universiteit Wageningen en Wageningen Food & Biobased Research. Professor Vincenzo Fogliano van Food Quality and Design is aangewezen als voorzitter van de conferentie.