Project

Renewable Systems Engineering

Het FP7 Marie Curie project Renewable Systems Engineering (RENESENG) heeft als doelstelling het onderzoeken en trainen van wetenschappers op het gebied van de bioraffinage. De focus ligt op proces design, modelgebaseerde screening en analyse van processen en proces integratie. Met RENESENG worden Europese en nationale onderzoeksprojecten continueert en een nieuwe generatie aan wetenschappers opgeleid.

Een nieuwe generatie onderzoekers op gebied van Bioraffinage en Biobased Systems Engineering in Europa zal opgeleid worden binnen het netwerk. Het programma is interdisciplinair, en brengt academia en industriƫle partijen samen op verschillende gebieden: Proces ontwerp en modeleren, logistiek, biotechnologie, economie en life-cycle analyse.

Aanpak

De grootse uitdaging in het project is om verschillende disciplines bij elkaar te integreren die van belang zijn voor de biobased processen. Het doel is modellen en integratie en optimalisatie technologieƫn te ontwikkelen en te valideren, die volgende processen bevatten:

- Lignin-gebaseerde en cellulolytische processen
- Water-gebaseerde processen om biomassa te produceren
- Afvalverwerkende processen

Lees meer over het RENESENG project op de Engelse pagina.