Vacature

Teamleider Toxicologie

Gepubliceerd op
20 december 2022
Locatie Wageningen
Einddatum vr 27 januari 2023
Reageren Klik hier om te reageren

Wij zoeken

Ben jij sterk in het ontwikkelen en coachen van professionals? Weet jij een goede balans te vinden tussen organisatie- en teambehoeften? Ben jij iemand die stakeholders met elkaar kan verbinden? Heb je een passie voor veilig voedsel en toxicologie? Wij hebben een vacature voor een teamleider Toxicologie!

Wageningen Food Safety Research doet onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel. Wij zijn specialist in (forensisch) meten en we ontwikkelen analytische methodes om ongewenste stoffen in voeding op te sporen. In het team Toxicologie wordt onderzoek gedaan naar New Approach Methodologies (NAMs) om zonder gebruik te maken van proefdieren de kinetiek en gevaren van stoffen die in voeding en diervoeder kunnen voorkomen te bestuderen. Onderzoekers in het team adviseren nationale en internationale overheidsinstanties op basis van dit onderzoek.

Het Team Toxicologie vormt samen met 5 andere WFSR-teams de business unit Contaminanten & Toxicologie, waarbinnen naast toxicologisch onderzoek en routinematige analyses van food en feed ook analytisch-chemisch onderzoek en ontwikkeling van nieuwe chemische analysemethoden plaatsvindt.

WAT GA JE DOEN
Als teamleider Toxicologie binnen WFSR richt je je op het optimaal functioneren van medewerkers in jouw team en het ontwikkelen van het team als geheel. Je zorgt ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen in een prettige en sociaal & fysiek veilige werkomgeving.
Je bent o.a. verantwoordelijk voor:

 • De persoonlijke ontwikkeling van ca. 15 professionals in jouw team en hun welzijn. Naast de individuele groei, zorg je ook dat jouw team als geheel groeit.
 • De wetenschappelijke en technische kwaliteit van de producten die jouw team levert. Hiertoe organiseer je de processen zodanig dat een optimaal resultaat verkrijgt waarbij een ieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.
 • Acquisitie en uitvoering van nieuwe projecten: Je bent sterk gericht op de (inter)nationale onderzoeken die jullie binnen jouw team uitvoeren en op zoek naar nieuwe kansen voor jouw team.
 • Het projectmanagement: Je stuurt projectleiders aan in de uitvoering van projectmanagement en de totstandkoming van projectrapportages. Hierbij leg je ook verbindingen met expertise die breder binnen WUR beschikbaar is.
 • Het beheren van de financiën van je team en je bent verantwoordelijk voor het financiële resultaat.
Daarnaast maak jij, samen met je collega teamleiders onderdeel uit van het MT van jouw business unit en lever je een inhoudelijke bijdrage aan het vertalen van de WFSR-visie en strategie naar een jaarlijks activiteitenplan en een strategische personeelsplanning.
 

Wij vragen

 • Je hebt een succesvol afgeronde opleiding op WO-niveau, bij voorkeur gepromoveerd,
gerelateerd aan het werkveld van het team (life sciences, toxicologie).
 • Je bent een echte people manager: je hebt oog voor de individuele behoeften en drijfveren van jouw medewerkers, maar ook voor de team- en organisatiebehoeften. Je weet daarbij een veilige omgeving te creëren met een open communicatie.
 • Je hebt ervaring met leidinggeven aan professionals in een wetenschappelijke, multi-disciplinaire onderzoeksomgeving.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal of je bent bereid om de Nederlandse taal te leren.
 • Je hebt ervaring met acquisitie en het leiden van projecten.
 
Voor een teamleider bij WFSR zijn de volgende competenties van belang: coachen, verbindend leiderschap, overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit en plannen & organiseren.
 

Wij bieden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 4.644,- tot maximaal € 6.978,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 13).
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Charon Zondervan, Business Unit Manager, via charon.zondervan@wur.nl of 0317-480227.
Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.
Deze vacature staat open tot en met vrijdag 27 januari 2023. De eerste sollicitatiegesprekken zullen wij plannen in week 6 van 2023.
Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteitspagina.
Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking
 

Wij zijn

Wageningen University & Research De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020. Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Solliciteer nu / Apply now