Apparatuur

Detectie van nanodeeltjes in voedsel en diervoeder

Wageningen Food Safety Research heeft specialistische kennis op het gebied van de detectie van nanodeeltjes in voedsel, diervoeder, biologische monsters en consumentenproducten. Met onze geavanceerde onderzoeksmethodes kunnen we de chemische samenstelling van allerlei verschillende materialen vaststellen. We kunnen de grootte en de samenstelling analyseren van nanodeeltjes in een monster en kunnen meten in welke aantallen de nanodeeltjes voorkomen.

De meeste van onze geavanceerde methodes zijn gebaseerd op massaspectrometrie in combinatie met een aantal scheidingstechnieken:

  • Single particle ICP-MS
  • FFF-ICP-MS
  • HDC-ICP-MS
  • MALDI-TOF-MS

Naast gestandaardiseerde analyses ontwikkelt en valideert Wageningen Food Safety Research ook nieuwe analysetechnieken. Een gevalideerde analysetechniek voldoet aan strikte kwaliteitsnormen en staat garant voor de correctheid van de resultaten.

CAT-Agro facilities pagina

Instrumenten voor nanotoxicologisch onderzoek

Het onderzoeken van genexpressie (toxicogenomica) of specifieke, eenvoudig meetbare reacties (bijv. via fluorescerende cellen) stelt ons in staat om het mechanisme te analyseren en schadelijke mechanismes snel te identificeren.