Vingerafdruk van Voedsel: geeft veel geheimen prijs

Zijn die biologische eieren echt biologisch? Komt die Olijfolie echt uit Toscane?
Met laboratoriumonderzoek tonen Wageningse onderzoekers het aan.

  • De vingerafdruk van eigeel
    Door goed te kijken naar de samenstelling van het eigeel, kunnen eierproductiesystemen van elkaar worden onderscheiden. Zo kan Wageningen Food Safety Research bepalen of een ei wel of niet biologisch is.
    Lees meer
  • Scan de Vingerafdruk van Voedsel
    Wageningen Food Safety Research doet momenteel onderzoek naar verschillende draagbare apparatuur die de samenstelling van producten binnen enkele seconden kan meten. Zelfs door verpakkingen heen.
    Lees meer
  • Bananen uit Costa Rica
    Wageningen Food Safety Research heeft ter plekke geholpen om de bananen te verzamelen om de authenticiteit te garanderen, te leren over de plaatselijke productie-omstandigheden, en om de bananen op de juiste wijze snel naar Nederland te importeren. Lees meer
  • Marsepein van echte amandelen
    Wageningen Food Safety Research kan onderzoeken of de marsepein uit amandelen of ook uit andere noten/bonen bestaat door middel van DNA-analyses, en geavanceerde eiwitidentificatie.
    Lees meer