Nieuws

Elles komt het team van De Marke versterken

Gepubliceerd op
24 april 2023

Elles te Winkel is op 1 april begonnen als onderzoeker/projectleider bij Agro-innovatiecentrum De Marke. Zij stelt zich graag aan u voor.

“Ik ben Elles te Winkel, 28 jaar, en ik werk sinds 1 april bij Agro-innovatiecentrum De Marke als onderzoeker en projectleider. Hiervoor was ik bijna vijf jaar werkzaam als accountmanager bij Nedap Livestock Management, een leverancier van diersensoren voor de melkveehouderij. Een hele carrièreswitch, maar ik heb er onwijs veel zin in!

Boerderij van de toekomst

Tijdens mijn studie in Wageningen is mijn interesse voor precisielandbouw gewekt. Door de jaren heen heb ik veel internationale ervaring op mogen doen in dit vakgebied. Ik hoop de komende tijd dan ook veel projecten op te kunnen pakken binnen De Marke en op die manier de boerderij van de toekomst vorm te gaan geven. De Nederlandse melkveehouderij heeft namelijk internationaal een echte voorbeeldfunctie: iets waar we trots op mogen zijn en hard aan moeten blijven werken! Daarnaast lijkt het me heel leuk om ook educatie op te pakken. Ik vind het namelijk belangrijk om onderzoek en praktijk dichter bij elkaar te brengen en op deze manier van elkaar te leren en, misschien nog belangrijker, elkaar niet uit het oog te verliezen.

Naast het werk

In mijn vrije tijd spendeer ik graag tijd op ons melkveebedrijf thuis, samen met mijn man Jasper. Daar rommel ik wat in m’n moestuin, wandel ik veel met onze hond en zoals u wellicht op de foto kunt zien, is er nog een gezinslid/potentieel toekomstige opvolgster onderweg. Genoeg te doen dus! Naast deze hobby’s en de toekomstige gezinsuitbreiding zet ik me graag in voor de toekomstige jonge boer. Sinds 2021 zit ik dan ook in het GAJK-bestuur (Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt), waar wij de stem van de jonge Gelderse boer laten horen en als brug functioneren tussen het NAJK, de provincie en onze lokale afdelingen.

Mocht u nog vragen hebben of zin hebben in een kopje koffie op De Marke, schroom dan vooral niet om contact met me op te nemen!“