Software

AmmoniakWijzer

De Nederlandse melkveehouderij heeft de uitdaging om de totale ammoniakemissie te verminderen. Het liefst natuurlijk via maatregelen die niet veel kosten, of, liever nog, geld opleveren. De AmmoniakWijzer van Wageningen Livestock Research geeft inzicht in de effecten van een gewijzigde bedrijfsvoering op de ammoniakemissie en het inkomen.

Het doel van de AmmoniakWijzer is om de gevolgen van een alternatieve bedrijfsvoering voor economie en ammoniak snel in te kunnen schatten. Met de AmmoniakWijzer heeft u binnen 5 minuten een resultaat dat aansluit bij een specifieke bedrijfsvoering.

AmmoniakWijzer geeft snelle berekening

Om de invoer eenvoudig te houden en de invoertijd kort, is het aantal invoerparameters bewust vrij beperkt gehouden en zijn er veel ‘standaard’ waarden gebruikt. De berekening van de huidige situatie zal dan ook nooit exact overeenkomen met de echte situatie op het bedrijf. Wel geeft de AmmoniakWijzer een goede benadering van de werkelijkheid, zodat de effecten van maatregelen goed worden geïllustreerd. De rekenwijze sluit aan bij de methodiek van de KringloopWijzer.

Download de AmmoniakWijzer

Klik op de onderstaande knop om de AmmoniakWijzer te downloaden. Het bestand 'setup.exe' begint dan met downloaden. Vanuit uw downloadmap kunt u het programma vervolgens installeren op uw computer. Ervaart u een probleem met downloaden? Dan raden we aan om het in een andere browser te proberen.

Download de AmmoniakWijzer