Melden van gevonden zeehond met flippermerk

Heeft u een (dode) zeehond gevonden met een merk aan de flipper? Meld dit aan onze onderzoekers via onderstaand formulier.

Om allerlei redenen kunnen zeehonden in aanraking komen met mensen. Wageningen Marine Research bestudeert de dieren die in de buurt zijn van (grote) menselijke activiteiten zoals de bouw van windparken en havens, maar ook in relatie tot visverspreiding en toerisme.

Om ze op zee te kunnen volgen, worden de zeehonden gezenderd. Dit gebeurt door een zender te plakken op de haren. Bij de jaarlijkse rui valt de zender er vanzelf af. Om de zeehond ook later te kunnen volgen en bijvoorbeeld te zien waar het dier uiteindelijk terechtkomt, krijgt het ook een flippermerk. Hierop staat een uniek nummer, bijvoorbeeld 19-149, en dit webadres.

Als u zo een merkje heeft gezien (mogelijk aan de flipper van een zeehond) kunt u dit via onderstaand formulier aan de onderzoekers kenbaar maken. Als u uw (mail)adres kenbaar maakt, dan kunt u op de hoogte gebracht worden van waar het dier werd gemerkt en wat wij hierover hebben geleerd.