Dienst

Helpdesk Mosselkweek

Mosselkwekers kunnen vragen uit de praktijk via de Helpdesk Mosselkweek beleggen bij de experts van Wageningen Marine Research.

De vragen van mosselkwekers kunnen variëren van: "Ik heb een vreemd schelpdier aangetroffen op mijn perceel, wat is dat?" tot "Welke algen eten mosselen?".

Hoe werkt het?

Na een intakegesprek wordt de vraag uitgezet bij de betreffende expert(s) binnen Wageningen Marine Research. Om de helpdesk laagdrempelig te houden, zijn er geen kosten aan verbonden voor de mosselkwekers. De helpdesk is bedoeld voor vragen waarop snel antwoord kan worden gegeven vanuit bestaande kennis en/of kort aanvullend onderzoek.

Alle vragen en antwoorden worden via deze site toegankelijk gemaakt.

Eerder gestelde vragen

Bezoek de helpdesk in Yerseke

De helpdesk voor mosselkwekers is iedere vrijdagochtend bereikbaar op het Wageningen Marine Research Regiocentrum aan de Korringaweg 7 in Yerseke. Voor andere momenten kan een afspraak gemaakt worden. Natuurlijk is de helpdesk ook per e-mail (helpdeskmosselkweek.marine-research@wur.nl) en telefonisch bereikbaar via 0317-487114 of 0317-487092.

De Helpdesk Mosselkweek is onderdeel van het project Kennis en Onderzoek voor de Mossel PROductie (KOMPRO). De uitvoering van het project KOMPRO 2016 is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zeeland.

Lees meer in het project: