Nieuws

In Memoriam: collega Olvin van Keeken

article_published_on_label
14 mei 2024

Met diepe droefheid hebben wij op 6 mei afscheid genomen van onze geliefde collega Olvin van Keeken. Olvin werkte sinds 2002 bij Wageningen Marine Research (WMR) als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van zoetwater vis-ecologie.

Olvin was al enige tijd ziek en had daardoor een zeer beperkte leefomgeving. Hij vond de pijn en zijn beperkingen te zwaar en heeft ervoor gekozen om uit het leven te stappen. Hij was 48 jaar.

Kenmerkend voor Olvin waren zijn enthousiasme, organisatorische capaciteiten en methodische aanpak, met oog voor wetenschappelijke nauwkeurigheid en integriteit. Naast zijn onderzoekswerk was Olvin coördinator van de vergunningsaanvragen voor WMR op het gebied van de Natuurwet, de Visserijwet en de Wet op dierproeven. Voor collega’s organiseerde hij sociale bijeenkomsten zoals spelletjesavonden. En hij was vele jaren Piet - en afgelopen jaar zelfs Sint - voor de kinderen van collega’s op de Sinterklaasvieringen in IJmuiden.

Olvin was niet alleen een gewaardeerde collega, maar ook een vriend voor velen binnen WMR. Zijn warme persoonlijkheid, enthousiasme voor het vak en bereidheid om anderen te helpen zullen herinnerd worden. Wij missen Olvin.

Namens Wageningen Marine Research,

Tammo Bult