Nieuws

Lisa Becking's verhaal: hoe is zij geïnteresseerd geraakt in de wetenschap (en kwallenmeren)?

Gepubliceerd op
23 november 2016

Een prachtige video is verschenen op de website van ‘Spark of Science’, waarin Lisa Becking vertelt over haar fascinatie voor de wetenschap en voor meren vol met gouden kwallen.

Op de website van Nautilus, een populaire wetenschappelijk blad uit de VS, is een prachtige ‘Spark of Science’ video geplaatst over het werk van Lisa Becking. Lisa is onderzoeker bij de leerstoelgroep Marine Animal Ecology (MAE). De video gaat over haar onderzoek naar mariene kwallenmeren.

Nautilus magazine heeft samen met het Howard Hughes Medical Institute het "Spark of Science" project opgezet. In dit project worden verschillende personen gevraagd hoe ze geïnteresseerd zijn geraakt in de wetenschap, dat kunnen zowel sci-fi liefhebbers zijn als professionele wetenschappers. "Iedereen heeft zijn eigen verhaal".

Deze maand is het verhaal van Lisa Becking gepubliceerd, samen met een prachtige video over haar werk. Hierin laat Lisa Becking zien wat haar inspireert om onderzoek te doen op haar vakgebied: marine evolutionaire biologie. Lees het volledige verhaal van Lisa en die van andere wetenschappers op de 'Spark of Science' website: Lisa Becking: A marine biologist talks about the wonders of hidden lakes.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan