Nieuws

Oud-medewerker en ijsnet SUIT naar Alaska

Gepubliceerd op
2 juli 2020

Oud Wageningen Marine Research-medewerker Hauke Flores ging afgelopen november met een internationaal team van onderzoekers en de SUIT (Surface and Under Ice Trawl) op expeditie aan boord van onderzoeksschip Sikuliaq. In een mooie film vertellen zij over hun werk en bevindingen tijdens de expeditie.

Collega-onderzoekers van de University of Alaska Fairbanks zijn geïnteresseerd in de levenscyclus van Arctische kabeljauw, en wilden onder andere onderzoeken of de vissen ook in dit seizoen onder het Arctische zee-ijs te vinden zijn. Om dit te doen, lieten zij een eigen SUIT bouwen door onze nettechnicus Michiel van Dorssen op Texel.

Deze SUIT is vervolgens naar Alaska gebracht om vanuit daar mee te gaan op expeditie. Ook Michiel was aan boord om te helpen met vissen. In de film wordt mooi uitgelegd wat het doel van de onderzoekers is. Daarnaast zijn er prachtige beelden te zien van het werk aan boord, waarbij goed te zien is hoe met behulp van de SUIT het oppervlaktewater direct onder het ijs bemonsterd kan worden.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Film van John and Becca Guillote van "On Point Outreach"