Nieuws

Vrijwilligers gevraagd: vangsten doormeten recreatieve zeevisserij

Gepubliceerd op
19 februari 2020

Heb je enige vissoortenkennis en vind je het leuk om vangsten van recreatieve zeevissers door te meten? Meld je dan aan om mee te doen. Wageningen Marine Research zoekt een aantal vrijwilligers die maandelijks één of twee keer vangsten van sportvissers langs de kust, en van sportvissers op opstapboten doormeten. Meewerken kan voor minimaal één jaar, langer mag ook.

Sinds 2010 voert Wageningen Marine Research een logboekprogramma uit onder recreatieve vissers. Hieruit worden de totale vangsten in de recreatieve visserij berekend. Daarnaast zijn er vrijwilligers die langs de kust de lengtes van vis opmeten die wordt meegenomen. De lengtemetingen zijn nodig om betrouwbare lengtes van de meegenomen vissen te krijgen met als doel om aantallen meegenomen vis te kunnen omzetten naar gewicht.

De vrijwilligers zijn actief op de volgende locaties:

  • Regio Noord-Holland: o.a. pier IJmuiden + opstapboten IJmuiden/Den Helder;
  • Regio Zuid-Holland: o.a. pier Hoek van Holland + opstapboten Scheveningen;
  • Regio Zeeland: kust + opstapboten.

Per regio hebben we 2-3 vrijwilligers nodig. Je reiskosten en de kosten van af en toe meevaren op de opstapboten worden vergoed door Wageningen Marine Research. Ook verzorgt Wageningen Marine Research voor de nieuwe vrijwilligers een korte training.

Aanmelden of meer informatie