Nieuws

Zeehond Melanie maakt plaats voor Snow White

Gepubliceerd op
22 april 2021

Nog geen maand geleden werd Melanie, een zwarte zeehond met melanisme, vrijgelaten in de Noordzee. Een des te groter contrast toen een paar dagen geleden een albinozeehond werd binnen gebracht bij A Seal in Stellendam. Een albinozeehond zie je niet vaak en na controle van chip en tag werd het vermoeden bevestigd dat het inderdaad om Snow White ging.

Snow White werd in oktober 2019 opgevangen bij Ecomare en na volledig herstel van zijn longen in januari 2020 vrijgelaten, mét een speciale zender.

In samenwerking met WUR-onderzoeker Sophie Brasseur werd gekeken hoe dit dier zijn omgeving leerde kennen. Dergelijk onderzoek levert waardevolle nieuwe inzichten op: “We willen aan de ene kant zien wat een opvang doet met een zeehond, dat is vooral interessant voor de opvangcentra. Aan de andere kant proberen we te begrijpen hoe jonge zeehonden zich ontwikkelen. Hopelijk kunnen binnenkort meer jonge dieren met een zender uitrusten.”

De reisavonturen van Snow White kun je hier bekijken. De zender is er op 29 juni 2020 afgevallen. Dit is een logisch gevolg van de verharingsperiode die deze dieren dan doormaken. Des te leuker natuurlijk om nu te zien dat Snow White het nog steeds goed doet.

Snow White had last van zijn ogen, maar reageert erg goed op de ingestelde behandeling. Verder lijkt hij helemaal gezond, eet goed en wordt zo spoedig mogelijk vrijgelaten.