Internationaal Jaar van de Plantgezondheid

Met het Internationaal Jaar van de Plantgezondheid wil de VN het bewustzijn bevorderen over hoe plantgezondheid kan helpen om honger te stoppen, armoede te verminderen, het milieu te beschermen en economische ontwikkeling te stimuleren.

  • International Year of Plant Health 2020

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

80 procent van ons dieet

Volgens de FAO vormen planten 80 procent van het voedsel dat we eten en produceren ze 98 procent van de zuurstof die we inademen. Toch worden ze voortdurend bedreigd door ongedierte en ziekten. Elk jaar gaat tot 40 procent van de wereldwijde voedselgewassen verloren aan plantenplagen en ziekten. Dit leidt tot jaarlijkse verliezen aan landbouwproducten ter waarde van meer dan $ 220 miljard, waardoor miljoenen mensen honger lijden en de landbouw ernstig wordt geschaad - de primaire bron van inkomsten voor arme plattelandsgemeenschappen.

Activiteiten in en door Wageningen

Om het belang van plantgezondheid onder de aandacht te brengen hebben de handen ineen geslagen om hier aan bij te dragen het Instituut voor Ecology (NIOO), (groepen binnen) Wageningen University & Research (WUR), Centre for Soil Ecology (CSE) en Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV) en organisaties en organiseren diverse activiteiten door het jaar heen.