
Onderzoek naar smaak en kwaliteit van groenten en fruit
De experts van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research onderzoeken de smaak en kwaliteit van groenten en fruit, in opdracht van de keten. Bij dat contractresearch maken we gebruik van een consumentenpanel, sensorische panels en metingen in het laboratorium. Wij zien smaak van groenten als een drager voor gezondheid. Onze kennis kan u helpen om uw producten beter te vermarkten.
Smaakpanels groenten en fruit
Gezonde en lekkere groente en fruit doet eten! De experts van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research onderzoeken de smaak van groenten en fruit met een consumentenpanel, getrainde sensorische panels en met metingen in het laboratorium.
Visuele beoordeling versproducten
De smaak van verse producten is belangrijk, maar consumenten kopen in eerste instantie met hun ogen. Ons consumentenpanel kan daarom ook ingezet worden om producten op uiterlijk te beoordelen. Hierbij kan het gaan om groenten en fruit, maar ook om bloemen en planten.
Smaakmodellen
De smaakexperts van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research hebben smaakmodellen ontwikkeld om vruchten snel op smaakniveau te kunnen screenen. Tot nu toe zijn smaakmodellen ontwikkeld voor tomaat, aardbei, paprika en meloen.
Nieuwe markten en innovaties
De experts van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research onderzoeken de smaak van groenten en fruit in opdracht van alle schakels in de keten. Wij zien smaak als een drager voor gezondheid. Onze kennis kan u helpen om uw producten beter te vermarkten.
Meer informatie
Video's
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan