Vertical Farming – 'Beyond the Hype’

Vertical farming heeft grote mogelijkheden om onderdeel te zijn van het toekomstige mondiale voedselsysteem. De potentiële opbrengsten zijn hoog, de kwaliteit optimaal te sturen en veel hulpbronnen worden duurzamer gebruikt dan meer traditionele vormen van land- en tuinbouw. Bovenal kunnen Vertical Farms overal neergezet worden: over de hele wereld, dicht bij de consument, dus minder foodmiles en minder foodwaste. Er zijn echter nog wel wat uitdagingen voor deze nog jonge vorm van landbouw. Zo is er nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan wat de werkelijke waarde van Vertical Farming in harde cijfers beschrijft. Dit komt mede doordat er nog geen sprake is van standaardisatie: geen twee Vertical Farms zijn hetzelfde. Daardoor is er ook nog veel te optimaliseren.

Organisator Wageningen University & Research, BU Greenhouse Horticulture and Bulbs, Delphy Improvement Centre and Gemeente Lansingerland

vr 1 oktober 2021 10:00 tot 16:00

Locatie Horti Science Park, Violierenweg 1-3, 2665 MV Bleiswijk

Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw & Bloembollen en Delphy Improvement Centre, beiden gevestigd op het Horti Science Park in Bleiswijk, hebben recent Vertical Farm faciliteiten gebouwd. Hierin worden inmiddels volop onderzoeksprojecten uitgevoerd. Dit gebeurt voor een belangrijk deel in het ‘Fieldlab Vertical Farming’, een project dat mede gefinancierd wordt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Zuid-Holland.

Op vrijdag 1 oktober worden de Vertical Farm faciliteiten van WUR en Delphy officieel geopend. Dit zal gebeuren in het kader van de ‘Horti Science Park Event Weeks’. In de ochtend vindt aan de Violierenweg in Bleiswijk de openingshandeling plaats. Er zal worden stil gestaan bij het belang van Vertical Farming voor de regio en de wereld en de mogelijkheden die de faciliteiten van WUR en Delphy bieden. Ook zullen de eerste onderzoeksresultaten gedeeld worden. In de middag wordt er aangesloten bij de internationale ‘Vertical Farming Conference’. Tijdens deze conferentie zullen experts ingaan op diverse aspecten van Vertical Farming, onder meer op het gebied van technologie, duurzaamheid en teeltklimaat. Een deel van de sprekers zal dit vanaf locatie Bleiswijk doen.

Zowel het ochtend- als het middagprogramma zijn zowel fysiek (uitsluitend voor genodigde die zich kunnen aanmelden) als online te volgen waarbij het aantal fysieke plekken in Bleiswijk erg beperkt is, mede vanwege de vigerende corona maatregelen.

Let op: de voertaal van dit evenement is Engels.

Coronavirus

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. I.v.m. de coronamaatregelen is er plaats voor 75 deelnemers. Voor uw bezoek is een coronatoegangsbewijs nodig. U neemt dit mee via de Coronacheck-app of geprint op papier. Wij scannen bij de ingang uw QR-code. Vergeet niet ook uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Horti Science Park Event - Banner